Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
Stire din Diverse publicata in 25 Nov 2009.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, le-a solicitat, miercuri, reprezentanţilor confederaţiilor sindicale, cu care s-a întâlnit la sediul PSD, sprijinul pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

‘Nu vă ascund faptul că le-am solicitat un sprijin. Susţinerea va putea fi făcută pe fiecare centrală sindicală în modul în care îl va considera cel mai potrivit. Avem relaţii de factură diferită – CNSLR este un partener explicit al PSD şi, în mod evident, acolo lucrurile sunt mult mai clare. Am simţit o disponibilitate de dialog şi nevoia, după 20 de ani de la Revoluţie, să intrăm într-o logică normală de dialog social. Voi fi garantul unui dialog social serios în această ţară’, a afirmat liderul PSD, la finalul întâlnirii.

Mircea Geoană a menţionat că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre proiectul ‘O singură Românie’, despre relansarea dialogului social ‘autentic’ în România, între sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale şi Guvern.

Liderul social-democrat a susţinut că, în cazul în care va ajunge preşedintele României, are în vedere crearea unei comisii naţionale pentru lansarea în dezbatere publică a unui proiect de societate prin care să se definească modelul economic, cadrul fiscal, cadrul normativ ‘România secolului XXI’.

De asemenea, Geoană a afirmat că s-a discutat despre modalităţile în care planul anticriză, care va fi lansat, să continue cu măsuri concrete şi rapide de păstrare a locurilor de muncă, în opinia sa, acest lucru fiind unul imperativ.

Conform preşedintelui PSD, s-a convenit reluarea dialogului social pe marginea Legii salarizării unitare a personalului bugetar. Cât priveşte legea pensiilor, Mircea Geoană a anunţat că, la începutul anului viitor, va avea o întâlnire cu partenerii sociali şi cu reprezentanţii pensionarilor pentru a discuta despre acest act normativ.

Mircea Geoană a arătat că a fost abordată şi problema reluării dezbaterilor privind Legea educaţiei naţionale: ‘E o obligaţie pentru noi să ne aplecăm, în prima parte a anului, asupra acestei legi’, a susţinut liderul PSD.

Preşedintele PSD i-a asigurat pe reprezentanţii confederaţiilor sindicale că îl va încuraja pe Klaus Iohannis, ca prim-ministru desemnat, în perioada în care îşi va definitiva programul de guvernare să aibă discuţii cu partenerii sociali.

Reprezentanţii principalelor centrale sindicale au discutat cu preşedintele PSD Mircea Geoană despre problemele care îi interesează pe membrii de sindicat. ”Interesul nostru este acela de a promova interesul membrilor noştri de sindicat, prioritară fiind relansarea economică şi crearea de noi locuri de muncă”, a spus preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tarhon (PD-L): Alianţa PSD-PNL are puţine şanse de câştig
Stirea urmatoare: D.Costin: Dacă Geoană va înţelege priorităţile noastre, nu va fi nevoie de alte mesaje de susţinere »
px

Stiri Asemanatoare

» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Călăraşi: Deputatul PSD Ioan Damian consideră că votul de astăzi este cronica unui deces politic
» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» Estimări exit-poll la ora 21.00
» Mircea Geoană, la sediul PNL
» Năstase: Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu procesele verbale, PD-L va încerca diverse manevre
» Puşcaş (PSD): Într-o ţară democratică rezultatul alegerilor trebuie recunoscut de toată lumea

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox