Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Prezenţă record în R. Moldova la alegerile din România
Stire din Diverse, Politica publicata in 23 Nov 2009.

Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Prezenţa mare la urne, în Republica Moldova, pentru alegerile prezidenţiale de duminică din România, dar şi rezultatele parţiale ale alegerilor, sunt în prim-planul presei apărute luni la Chişinău.

‘Prezenţă record’, titrează Ştirea Zilei, care anunţă că la cele 13 secţii de votare deschise pe teritoriul Republicii Moldova au votat un număr record de 8.777 de cetăţeni români. Astfel, prezenţa la vot la scrutinul prezidenţial de duminică a depăşit de aproape patru ori prezenţa înregistrată la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008, când au votat 2.300 de persoane, şi de şase ori pe cea de la europarlamentare, la care au participat ceva mai mult de 1.400 de alegători.

‘Ceva s-a întâmplat la Chişinău’, scrie în prima pagină cotidianul Timpul, care de asemenea se referă la numărul mare de alegători. Cetăţenii români au votat şi la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Bălţi, Cahul, Giurgiuleşti, Anenii Noi, Căuşeni şi Soroca. Afluxul basarabenilor este dovada unui ‘dezgheţ’ civic, o dispariţie a fricii din ultimii ani de a participa la alegeri ca cetăţeni români, scrie publicaţia citată.

La rândul său, Unimedia precizează, citând surse de la Ministerul roman de Externe, că Traian Băsescu a fost votat de 90,7% din alegătorii moldoveni. Pe locul doi s-a clasat, în preferinţele alegătorilor din Republica Moldova, liderul PNL Crin Antonescu, cu 3,7% din voturi, urmat de către preşedintele PSD, Mircea Geoană, cu 3,5% din sufragii.

La secţiile de votare din Chişinău s-au format cozi enorme, unele persoane fiind nevoite să stea în rând şi câteva ore, mai scrie presa de la Chişinău.

Jurnal TV menţionează că mulţi alegători au rămas dezamăgiţi de organizarea alegerilor la Chişinău şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de numărul mic de secţii de votare deschise în capitala R.Moldova.

După Revoluţie, România a avut trei preşedinţi, un preşedinte provizoriu şi un preşedinte interimar, scrie Info-Prim Neo, făcând un documentar despre preşedinţii României.

Presa de la Chişinău abundă şi de rezultatele sondajelor şi ale numărării parţiale a voturilor, menţionând că în două săptămâni urmează să se desfăşoare turul doi de scrutin, la care vor concura Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

Sursa: Rompres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Galaţi: Nervi şi leşinuri la coadă la BEJ
Stirea urmatoare: Numărătoarea paralelă a PD-L confirmă avansul lui Băsescu faţă de Geoană »
px

Stiri Asemanatoare

» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România se anunţă strâns
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
» Comănescu reafirmă la Chişinău susţinerea României pentru apropierea de UE a Republicii Moldova
» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Băsescu, votat de 94,8% dintre cetăţenii români din R. Moldova
» Călăraşi: Deputatul PSD Ioan Damian consideră că votul de astăzi este cronica unui deces politic
» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox