Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Un francez opera fără să fie medic
Stire din Diverse publicata in 19 May 2008.

Un cetăţean francez a efectuat zeci de intervenţii chirurgicale pe coloană fără a fi medic, cerând şi primind de la fiecare pacient sume cuprinse între 600 şi 1.000 de euro, transmite corespondentul ROMPRES.
În prezent, el este urmărit atât penal, de poliţiştii timişeni, cât şi fiscal, de comisarii Gărzii Financiare, fiind de negăsit.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş, remis sâmbătă ROMPRES, pretinsul chirurg ortoped francez, Francois Pinori, în vârstă de 65 de ani, domiciliat în Londra, a solicitat şi obţinut în anul 2004 de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, pe baza unor documente care conţineau date nereale, autorizaţia de liberă practică pentru profesiunea de medic în unităţile autorizate de Ministerul Sănătăţii, în specialitatea ortopedie.
În baza acestei autorizaţii, falsul doctor a efectuat mai multe intervenţii medicale într-o clinică privată din Timişoara, el aventurându-se inclusiv în operaţii cu grad ridicat de risc, de tipul decompresiunilor discale percutante, cu laser.
Ca urmare a acestor activităţi ilegale, ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Timiş, cu avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, au început urmărirea penală împotriva cetăţeanului francez pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.
Acesta nu este unicul caz de acest gen petrecut în spitalele timişorene.
În decembrie 1999, un bărbat de 30 de ani din Sântana, judeţul Arad, s-a prezentat la Spitalul Clinic Municipal Timişoara şi, profitând de coincidenţa de nume cu a unui conferenţiar din spital, “tânărul dr. Riviş” s-a recomandat ca fiind ruda acestuia, solicitând efectuarea a 120 de ore de practică la Serviciul Urgenţe Medico-Chirurgicale. El a fost chiar respectat de angajaţii spitalului, fiind “nepotul dr. Riviş”, şi a reuşit să-l inducă în eroare şi pe şeful acestui serviciu.
După trei luni, s-a descoperit faptul că tânărul nu este absolvent al vreunei facultăţi de medicină umană, ci era doar absolvent de liceu industrial. În perioada în care avea “parafa de medic”, el şi-a făcut şi cărţi de vizită cu antetul Spitalului Clinic Municipal Timişoara, a eliberat reţete şi chiar o trimitere de specialitate la Spitalul de Oncologie. El a încasat 700 de mărci germane şi 300 de euro de la o pacientă, căreia îi promisese că-i face rost de vize pentru Franţa şi SUA, ei şi fratelui acesteia.
Pentru toate faptele sale a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Soluţii pentru dietă echilibrată
Stirea urmatoare: Precizări pentru cetăţenii români ce călătoresc în Serbia şi Grecia »
px

Stiri Asemanatoare

» Timiş: Băsescu a obţinut peste 40% din voturi
» Timiş: Contractul cu Timişoara refuzat de mulţi candidaţi
» Buletin electoral PSD Timiş
» Timiş: Carmina Burana la Aeroportul Internaţional
» Mircea Cinteză: UE intenţionează să reglementeze numărul de ore pentru medici
» Proiect de succes realizat de cinci medici clujeni
» Arad: Grav accident pe DN 69, Arad – Timisoara
» Medicii vor beneficia de prime de stabilitate
» Sibiu: Johannis, acuzat de falsuri în afişele electorale
» Salonul Internaţional de Vinuri 2008

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox