Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Soluţii pentru dietă echilibrată
Stire din Social publicata in 16 May 2008.

Un nou program special creat pentru scăderea în greutate într-un mod sănătos a fost prezentat, joi, de dr. Claudia Osterkamp, nutriţionist din Germania.
Specialista a precizat, într-o conferinţă de presă, că Programul Amway ”Soluţii pentru dietă echilibrată” poate fi adaptat individual, fără alimente “interzise”, care poate fi menţinut pe termen lung. Ea a subliniat gradul de flexibilitate asigurat de alegerea alimentelor, folosind un sistem pentru planificarea meselor şi având la dispoziţie o listă de alimente diferite şi un şablon explicativ al cantităţilor necesare.
“Nimic nu este interzis atât timp cât se respectă cantitatea necesară specifică. Principiul dietei se bazează pe două reguli, respectiv alegerea alimentelor de bază în locul celor procesate şi combinarea acestora în cantităţi potrivite, pentru a obţine toate elementele nutritive de care organismul are nevoie”, a subliniat dr.Claudia Osterkamp.
Ea a spus că pierderea în greutate este mult mai grea, pentru că este vorba de grăsimile acumulate şi a exemplificat prin faptul că pentru a pierde 3 kilograme de grăsime este necesar un consum energetic de 21.000 de kilocalorii, ori acest lucru nu este posibil în doar trei zile. Ea a subliniat că 2-3 kilograme pierdute într-un timp redus au efect de durată scurtă, deoarece dacă persoana respectivă începe să mănânce carbohidraţi, aceştia se vor depune la loc, într-un timp foarte scurt.
Dietele foarte stricte produc dezechilibre, deoarece dacă nu mâncăm nimic sau mâncăm puţin, aportul de nutrienţi esenţiali, vitamine, minerale, proteine şi acizi graşi esenţiali este redus.
Specialista germană a menţionat că efectele secundare sunt cu atât mai puternice cu cât mâncăm mai puţin şi a dat ca exemplu oboseala, deficienţa nutriţională, nivelul scăzut de energie şi poftele bruşte.
Pentru a evita efectele secundare, se recomandă reducerea aportului de kilocalorii cu 500-1.000 pe zi. Cu un astfel de deficit de kilocalorii se poate pierde între 0,5 şi 1 kilogram pe săptămână. Dacă cineva doreşte să piardă 5 sau 6 kilograme, trebuie să menţină o dietă timp de 10 săptămâni.
În felul acesta, persoana respectivă poate fi sigură că ţesutul adipos este cel care a scăzut şi nu cel muscular, alături de nivelul de carbohidraţi sau cel de apă.
Dieta ar trebui să fie în concordanţă cu preferinţele alimentare ale persoanei, să evite anumite alimente, să fie sănătoasă, să asigure nutrienţii necesari şi să permită desfăşurarea unei vieţi normale din care să nu lipsească ieşirile la restaurant sau vizitele la prieteni, însoţite bineînţeles de exerciţiu fizic.
Dacă se iau în considerare toate aceste lucruri, nu este important dacă dieta are un conţinut scăzut de carbohidraţi sau grăsimi. Ceea ce este cu adevărat important este ca persoana care vrea să slăbească să se simtă bine cu ea şi să menţină deficitul de calorii o perioadă suficient de lungă.
Dr.Claudia Osterkamp a prezentat câteva soluţii pentru o dietă echilibrată, care să contribuie la o slăbire fără să afecteze sănătatea.
În ceea ce priveşte Programul Amway ”Soluţii pentru dietă echilibrată”, acesta cuprinde trei tipuri de alimentaţie – vegetariană, mixtă şi carne de peşte – şi două tipuri de exerciţii fizice, la care Claudia Osterkamp recomandă combinarea alimentelor de bază cu suplimentele alimentare Nutrilite, care ajută la asigurarea dozei zilnice necesare de nutrienţi.
Acest tip de produse sunt suplimente alimentare dezvoltate de Institutul de Sănătate Nutrilite, ele pot fi parte integrantă a Programului ”Soluţii pentru o dietă echilibrată” sau o opţiune suplimentară pentru menţinerea programului.
Potrivit dr. Claudia Osterkamp, dietele care promit pierderile rapide în greutate nu sunt recomandate. Trebuie să acceptăm că pierderea în greutate necesită timp, schimbarea obiceiurilor alimentare fiind o prioritate, ca şi timpul alocat exerciţiilor fizice în fiecare săptămână.
Programul Amway ”Soluţii pentru dietă echilibrată” permite fiecăruia să-şi dezvolte propriu program de exerciţii şi o dietă adecvată preferinţelor.
Dr. Claudia Osterkamp a subliniat că în ultima vreme, omenirea se confruntă cu obezitatea, care este mai mare în Europa, iar potrivit OMS, există peste 400 de milioane de persoane care au greutatea mai mare decât ar trebui şi 130 de milioane sunt obeze.
În România a început să crească numărul persoanelor obeze, îngrijorătoare fiind situaţia copiilor, care mănâncă multă mâncare fast-food, stau foarte mult la computer, nu fac sport.
De asemenea, obezitatea se manifestă şi la persoanele de vârstă activă, pentru că sunt foarte ocupate, nu au un regim de viaţă sănătos, nu mănâncă aşa cum ar trebui cele 5 mese la ore regulate, ci mănâncă de obicei seara, când ajung acasă, foarte consistent.
Dr. Claudia Osterkamp a subliniat necesitatea existenţei unui program de masă, repectarea celor 5 mese pe zi, necesitatea unui program de mişcare completat cu minerale, vitamine şi suplimente alimentare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Legea care stipulează indemnizaţiile pentru europarlamentari, promulgată
Stirea urmatoare: Un francez opera fără să fie medic »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox