Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Legea care stipulează indemnizaţiile pentru europarlamentari, promulgată
Stire din Politica publicata in 16 May 2008.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr.142/2007 privind indemnizaţia acordată membrilor din România în Parlamentul European.
Indemnizaţia a fost stabilită, în decembrie 2007, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.
Conform legii, cei 35 de europarlamentari ar primi, pe durata mandatului, salariul pe care îl primesc senatorii şi deputaţii, beneficiind de reducerile şi majorările aferente prevăzute de lege şi de
reglementările celor două Camere ale Parlamentului, indemnizaţiile fiind plătite din bugetul alocat Camerei Deputaţilor. Aceştia vor primi, lunar, 6.343 de lei, cât primeşte un deputat sau senator din Parlamentul României.
Cei 35 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European vor primi indemnizaţia lunară pe tot parcursul mandatului, de la data intrării în exerciţiul mandatului, sub condiţia validării, şi până la încetarea mandatului.
Indemnizaţia lunară are regim juridic prevăzut de lege pentru salariu, cu reducerile şi majorările prevăzute de lege şi de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului României. Este impozabilă conform legii. De asemenea, indemnizaţia lunară a membrilor din România în PE se cumulează cu pensia sau alte venituri şi se supune impozitului pe venit, conform legii.
Potrivit legislaţiei europene, plata indemnizaţiilor membrilor Parlamentului European se face de către statele din care aceştia provin. Reprezentanţii României în Parlamentul European, aleşi în urma alegerilor din 25 noiembrie, şi-au început mandatul pe data de 10 decembrie 2007.
Acest nivel al indemnizaţiei se va aplica până la intrarea în vigoare a Statutului Deputaţilor în Parlamentul European, reglementat prin Decizia 2005/684/CE.
Potrivit acestei decizii, începând cu legislatura 2009-2014, un europarlamentar va beneficia de o indemnizaţie de 7.000 de euro pe lună.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
Stirea urmatoare: Soluţii pentru dietă echilibrată »
px

Stiri Asemanatoare

» Deputaţii sunt de acord cu acordarea stick-urilor de memorie elevilor
» Deputaţii adoptă proiectul împotriva traficului de substanţe interzise
» Taxe de timbru reduse pentru cei ce vor despăgubiri morale
» Lobby pentru legea de combatere a violenţei în familie
» Senatorii au aprobat o iniţiativă privind publicitatea înşelătoare
» Parlamentul va aproba urmărirea penală a miniştrilor senatori sau deputaţi
» Europarlamentarii Marian Zlotea şi Sebastian Bodu pledează pentru anularea taxei auto
» PV va propune o lege împotriva poluării
» Deputaţii, de acord cu completarea legii privind donarea de sânge
» Legea cetăţilor dacice a fost aprobată de Senat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox