Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Deputaţii adoptă proiectul împotriva traficului de substanţe interzise
Stire din Politica publicata in 15 Apr 2008.

Deputaţii au aprobat marţi, cu 216 voturi pentru şi doar o abţinere, proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe şi/sau metode interzise.
Proiectul amintit a fost adoptat recent şi de Senat.
Potrivit noului act normativ, producerea, fabricarea, punerea în vânzare, transportul sau deţinerea, fără drept, de steroizi anabolici sintetici, testosteron şi derivaţi ai săi, eritropoietină, hormoni de creştere şi substanţe chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.
Deputaţii au discutat, luni, în plen pe marginea proiectului de lege privind prevenirea şi combaterea dopajului în sport, prin care se defineşte traficul de substanţe şi/sau metode interzise, se menţionează înfiinţarea unui consiliu antidoping şi se stabilesc pedepse pentru infracţiunile comise în legătură cu deţinerea sau comercializarea acestor substanţe.
În textul noului act normativ se mai prevede că introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de substanţe interzise, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă de la 4.000 lei la 15.000 lei, după cum introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de steroizi anabolici sintetici, testosteron şi derivaţi ai săi, hormoni de creştere şi substanţe chimice care sporesc producerea şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere se pedepsesc cu închisoare de la doi la cinci ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 lei.
Dacă administrarea acestor substanţe a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la zece la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
De asemenea, cei care produc sau pun în vânzare substanţe interzise, cu excepţia steroizilor anabolici sintetici, testosteronului şi derivaţiilor săi, eritropoietinei, hormonilor de creştere şi substanţelor chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, vor putea fi amendaţi de la 7.500 lei la 15.000 lei.
Proiectul de act normativ aflat în dezbaterea deputaţilor prevede şi alte pedepse. Astfel, comercializarea în sălile de culturism sau de fitness de substanţe interzise, cu excepţia steroizilor anabolici sintetici, testosteronului şi derivaţiilor săi, eritropoietinei, hormonilor de creştere şi substanţelor chimice care sporesc producerea naturală şi eliberarea de testosteron sau de hormoni de creştere, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei.
Şi desfăşurarea activităţii în cadrul sălilor de culturism sau de fitness fără un certificat de funcţionare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 15.000 lei.
Unul dintre articolele interesante ale proiectului de lege iniţial se referă la faptul că nu se pedepseşte persoana care, înainte de începerea urmăririi penale, denunţă autorităţilor competente participarea sa la o asociere sau înţelegere în vederea comiterii uneia dintre infracţiunile prevăzute în prezentul capitol, permiţând astfel identificarea şi tragerea la răspundere penală a celorlalţi participanţi.
De asemenea, persoana care a comis una dintre infracţiunile amintite, iar în timpul urmăririi penale denunţă şi facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit infracţiunile prevăzute de lege beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
Substanţele interzise confiscate se distrug, iar păstrarea de probe este obligatorie, se arată în actul normativ amintit.
Proiectul de lege defineşte traficul de substanţe şi/sau metode interzise ca fiind “producerea, fabricarea, prepararea, transformarea, oferirea, distribuirea, punerea în vânzare, vânzarea, cumpărarea, administrarea, transportul, livrarea cu orice titlu, trimiterea, procurarea, deţinerea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum importul şi exportul, ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor şi/sau a metodelor interzise, fără drept”.
Actul normativ mai prevede ca, pe lângă Agenţia Naţională Anti-Doping, să se înfiinţeze Consiliul de prevenire şi combatere a traficului ilicit de substanţe şi/sau metode interzise, organ consultativ fără personalitate juridică.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « PER îl susţine pe Sorin Oprescu la Primăria Capitalei
Stirea urmatoare: Deputaţii sunt de acord cu acordarea stick-urilor de memorie elevilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Legea care stipulează indemnizaţiile pentru europarlamentari, promulgată
» Deputaţii sunt de acord cu acordarea stick-urilor de memorie elevilor
» Taxe de timbru reduse pentru cei ce vor despăgubiri morale
» Lobby pentru legea de combatere a violenţei în familie
» Senatorii au aprobat o iniţiativă privind publicitatea înşelătoare
» Parlamentul va aproba urmărirea penală a miniştrilor senatori sau deputaţi
» PV va propune o lege împotriva poluării
» Deputaţii, de acord cu completarea legii privind donarea de sânge
» Legea cetăţilor dacice a fost aprobată de Senat
» În România nu există tradiţie democratică

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox