Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
Stire din Justitie publicata in 16 May 2008.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Clubului de Fotbal Dinamo, Nicolae Badea, a părăsit sediul DNA, după ce a fost audiat de procurori în problema transferurilor de la Dinamo.
“A fost o audiere în legătură cu conţinutul proceselor-verbale ale Consiliului de Administraţie”, a spus Badea, după ce a stat circa două ore în sediul DNA.
Întrebat ce transferuri sunt vizate de procurori, Nicolae Badea a dat un răspuns evaziv. “În procesele-verbale sunt trecute toate transferurile, ca urmare se poate discuta despre toate sau despre unul anume”, a fost răspunsul lui Badea.
Singurul lucru concret declarat de Badea în legătură cu acest subiect a fost acela că a vorbit cu procurorii anticorupţie despre transferurile din afara ţării, şi nu de cele făcute în campionatul intern.
Potrivit lui Badea, Consiliul de Administraţie are competenţa de aprobare a transferurilor. “Conducerea executivă propune transferurile şi condiţiile în care se fac aceste transferuri, după care
partea executivă propriu-zisă se derulează mai departe de cei care sunt în conducerea executivă. Consiliul de Administraţie nu semnează documente, nici acordul de transfer, nu emite documente de plată, nu urmăreşte încasarea plăţilor, ci aprobă propunerea de transfer la un anume club” – a explicat Nicolae Badea.
Întrebat dacă numai lui Cristian Borcea îi aparţine responsabilitatea în dosarul transferurilor, dat fiind că numai acesta este urmărit penal, Badea a dat din nou un răspuns echivoc: “Nu ştiu, deocamdată este o investigaţie în curs, nu facem presupuneri, pentru că din ceea ce ştiu eu nu e cazul să le facem”, a comentat el.
Pe de altă parte, Badea a afirmat că a mai fost la DNA “în legătură cu interceptările de telefoane făcute anul trecut”, când i s-a adus la cunoştinţă acest lucru.
Procurorii DNA au început urmărirea penală, pe 10 ianuarie, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, a mai multor oameni din fotbal, care, împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.
Potrivit DNA, este vorba despre fostul patron al Clubului Rapid, Gheorghe Copos, preşedintele Gloriei Bistriţa, Jean Pădureanu, preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristian Borcea, fostul preşedinte al Clubului Dinamo, Mircea Stoenescu, fostul preşedinte al Cluburilor Oţelul Galaţi şi Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, Gigi Neţoiu, fost acţionar la Dinamo, impresarii Ioan Becali, Victor Becali şi Gheorghe Popescu, precum şi avocatul Sică Puşcoci.
Din probele administrate până în prezent, respectiv răspunsurile primite în 17 comisii rogatorii efectuate în mai multe state din Europa şi Asia – între care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia -, precum şi din analizele efectuate de Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Garda Financiară, a rezultat că în perioada 1999-2005 cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate în conturile unor firme off-shore din Insulele Virgine şi Olanda, iar, ulterior, unii dintre învinuiţi şi-au însuşit în interes personal sumele externalizate, au precizat, la acel moment, procurorii DNA.
Conform DNA, banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi rezultate din transferul în străinătate a 12 fotbalişti: Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sănmărtean, Florin Bratu, Dan Alexa, Adrian Mihalcea, Nicolae Mitea, Cristian Dulca, Ionel Ganea, Iulian Arhire.
Procurorii anticorupţie spun că cei opt au provocat, în dauna celor patru cluburi, un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, reprezentând diferenţa dintre sumele real încasate prin transferurile de fotbalişti şi sumele efectiv înregistrate în contabilitatea cluburilor.
De asemenea, prin neînregistrarea în contabilitatea celor patru cluburi a veniturilor rezultate din transferuri şi implicit prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o sumă de peste 1,7 milioane de euro, susţin procurorii.
“Totodată, raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, nu s-a perceput de către Federaţia Română de Fotbal procentajul aferent fiecărui transfer, în conformitate cu reglementările interne, prejudiciul în dauna Federaţiei totalizând aproximativ 600.000 euro”, au arătat procurorii DNA.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Noi nume confirmate pentru Creamfields Romania 2008
Stirea urmatoare: Legea care stipulează indemnizaţiile pentru europarlamentari, promulgată »
px

Stiri Asemanatoare

» Dan Matei Agathon, audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
» Alţi fotbalişti audiaţi de DNA în scandalul de la Cluj
» Dragomir despre cazul Prunea: “Vom respecta decizia luată de Comitetul Executiv”
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Gino Iorgulescu şi Cosmin Olăroiu, implicaţi în transferuri suspecte de fotbalişti
» George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
» DNA a interceptat banii lui Gigi pentru “U” Cluj
» Preşedintele BNS, Dumitru Costin, audiat de procurorii DNA
» Becali, audiat aproape patru ore de procurorii DNA

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox