Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
Stire din Justitie publicata in 10 Jun 2008.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată a opt persoane pentru mai multe infracţiuni legate de corupţie, informează un comunicat al DNA remis, marţi, ROMPRES.
Astfel, au fost trimişi în judecată inculpaţii: Mureşan Adrian, fost preşedinte al organizaţiei municipale Braşov a unui partid, în sarcina căruia au fost reţinute infracţiunile de şantaj, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie; instigare la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal; Arişanu Marian Nicolae, fost preşedinte al organizaţiei judeţene Braşov a unui partid, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie; Tudorache Viorel, notar public în Circumscripţia Judecătoriei Braşov, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj, ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie; Burcă Anamaria, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, în sarcina căreia au fost reţinute infracţiunile de favorizarea infractorului (ca infracţiune în legătură directă cu infracţiunile de corupţie) şi mărturie mincinoasă; Dârjan Radu, Frandeş Adrian, Dîrjan Ghiorghe – Marius, Aculov Gabriel-Darie, în sarcina cărora s-a reţinut complicitate la şantaj (ca infracţiune asimilată infracţiunilor de corupţie) şi lipsire de libertate în mod ilegal.
Conform rechizitoriului, în perioada 1997-2007, o persoană fizică (ce are, în prezenta cauză, calitatea de persoană vătămată) a efectuat demersurile legale pentru emiterea titlurilor de proprietate asupra unui teren amplasat pe raza administrativă a Municipiului Braşov, într-o zonă cu un ridicat potenţial de dezvoltare imobiliară.
Înainte de emiterea titlurilor de proprietate pe suprafaţa de 40.270 mp de teren, la data de 21 februarie 2007, deşi nu se cunoşteau, inculpatul Mureşan Adrian a contactat telefonic persoana vătămată şi au convenit ca acesta din urmă să-i vândă terenul respectiv inculpatului Mureşan Adrian cu suma de 50.000 de euro.
La data de 23 februarie 2007, la biroului inculpatului Tudorache Viorel, care ocupă funcţia de notar public în Circumscripţia Judecătoriei Braşov, s-au întocmit şi semnat înscrisurile denumite ‘contract de vânzare-cumpărare de drepturi’ şi ‘procură specială’ prin care inculpatul Mureşan Adrian era împuternicit de către partea vătămată să se ocupe de formalităţile legale pentru emiterea titlurilor de proprietate şi pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare în baza căruia acesta devenea proprietarul terenului respectiv. Potrivit contractului de vânzare-cumpărare de drepturi, partea vătămată a încasat suma de 45.000 euro, diferenţa urmând a fi primită la momentul emiterii titlurilor de proprietate.
Constatând că suma stabilită cu inculpatul Mureşan Adrian era prea mică, comparativ cu valoarea reală a terenului respectiv, la data de 8 martie 2007, partea vătămată s-a deplasat la un alt notariat public din Braşov, unde a declarat că revocă mandatul dat inculpatului Mureşan Adrian.
În cursul zilei de 12 martie 2007, inculpata Burcă Anamaria, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, i-a furnizat inculpatului Mureşan Adrian date confidenţiale despre clienţii pentru care cabinetul de avocatură la care lucrează acorda asistenţă juridică, în sensul că partea vătămată se afla în acel moment la sediul unui notariat din Braşov pentru semnarea unor contracte cu clienţii firmei de avocatură.
În acest context, la data de 12 martie 2007, inculpaţii Dârjan Radu, Frandeş Adrian, Arişanu Marian – Aurel, Dârjan Ghiorghe Marius, Aculov Gabriel – Darie, la îndemnul co-inculpatului Mureşan Adrian şi împreună cu acesta, au exercitat violenţe asupra părţii vătămate la sediul notariatului public, după care au lipsit-o de libertate timp de aproximativ două ore, pentru a o determina să renunţe la revocarea mandatului dat inculpatului Mureşan Adrian. La data de 14 martie 2007, partea vătămată a declarat în faţa unui notar public din Bucureşti că renunţă la toate interesele sale legale asupra terenului respectiv.
La data de 21 martie 2007, inculpatul Tudorache Viorel a făcut unele demersuri ce intrau în atribuţiile sale de notar public pentru a crea aparenţa că partea vătămată nu a revenit asupra împuternicirii date iniţial, în data de 23 februarie 2007, creându-i, astfel, posibilitatea inculpatului Mureşan Adrian, de a folosi în continuare această procură.
Astfel, la data de 19 iunie 2007, inculpatul Mureşan Adrian a folosit această procură (despre care cunoştea că este revocată) când a fost prezent la punerea în posesie a terenului respectiv cât şi după data de 3 iulie 2007, când a dorit să ridice originalul titlului de proprietate.
După declanşarea urmăririi penale, la data de 24 ianuarie 2008, când a fost audiată în calitate de martor, inculpata Burcă Anamaria a făcut afirmaţii mincinoase, deşi cunoştea toate detaliile activităţii infracţionale desfăşurate asupra părţii vătămate.
La data de 5 februarie 2008, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea pe termen de 24 de ore a inculpaţilor Mureşan Adrian, Dârjan Radu, Frandeş Adrian, Arişanu Marian-Aurel, Dârjan Ghiorghe Marius, Aculov Gabriel Darie, iar ulterior Curtea de Apel Braşov a dispus faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi ţara. Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Braşov.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sulfina Barbu, interesată de destinaţia banilor strânşi din “taxa verde”
Stirea urmatoare: Preşedintele Băsescu şi-a actualizat declaraţia de avere »
px

Stiri Asemanatoare

» Nu se mai sperie nimeni de pedepsele pentru corupţie
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
» Dan Matei Agathon, audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
» George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
» Alţi fotbalişti audiaţi de DNA în scandalul de la Cluj
» Poliţişti de frontieră şi vameşi, instruiţi de spanioli în lupta anticorupţie
» Preşedintele BNS, Dumitru Costin, audiat de procurorii DNA
» Doi poliţişti au denunţat încercarea unui coleg de a-i corupe
» Becali, audiat aproape patru ore de procurorii DNA

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox