Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Apel împotriva eliminării studierii religiei în şcoli
Stire din Educatie publicata in 11 Feb 2008.

Membrii Adunării Eparhiale a Episcopiei Dunării de Jos au lansat un apel pentru eliminarea din pachetul de legi ale învăţământului a prevederii conform căreia studierea religiei în şcoli nu va mai fi obligatorie, ci facultativă, transmite corespondentul ROMPRES.
Adunarea Eparhială a constatat că noul pachet de legi ale învăţământului, lansat în dezbatere de ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, introduce o prevedere prin care studierea religiei nu va mai fi obligatorie, ci facultativă, iar prin modul în care sunt tratate de elevi şi profesori disciplinele facultative, aceasta ar fi sinonimă cu eliminarea religiei din programa şcolară.
“Noi dorim, punctual, să rămână actuala prevedere, pentru că această situaţie de acum este o realitate, prin care se atinge scopul educaţiei şi se ating toţi parametrii educaţiei, în general, nu numai ai educaţiei religioase. Nu cunoaştem, în cele 64 de licee de pe teritoriul eparhial, motive de a se recuza religia ca obiect de studiu. Dacă sunt, din partea părinţilor, elevilor şi profesorilor, propuneri, evident că trebuie să ţinem seama de ele. Dar proiectul unei legi a educaţiei face obiectul dezbaterii, cum o facem şi noi, aici”, a declarat, luni, episcopul Dunării de Jos, PS Casian Crăciun.
Membrii Adunării Eparhiale au fost unanim de acord că introducerea studiului facultativ ar reprezenta o încurajare a renunţării la studierea religiei, iar asta va determina o scădere a calităţii procesului educaţional.
În acest context, membrii Adunării Eparhiale au lansat un apel public către toate instituţiile implicate, dar şi către profesori, elevi şi părinţi, pentru susţinerea actualului statut al orei de religie în şcolile din România.
Mai mult, parlamentarii de Galaţi şi Brăila care au participat la Adunarea Eparhială au promis că formularea articolului 10 din noul pachet de legi privind educaţia nu va trece de Parlament.
În cadrul Adunării Eparhiale s-a stabilit că anul 2008 va fi anul intensificării lucrării misionare a preoţilor, monahilor şi credincioşilor eparhiei, prin aprofundarea învăţăturii Sfintei Scripturi şi prin participarea la Sfânta Liturghie, dar şi sprijinirea lucrării social-filantropice a slujitorilor din aşezămintele sociale bisericeşti şi din parohii, în colaborare cu instituţiile specializate ale statului şi organizaţiile neguvernamentale.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Costume de scafandru şi snow-mobil pentru ISU Dolj
Stirea urmatoare: Peste 90% din apelurile la numărul 112, false »
px

Stiri Asemanatoare

» Galaţi: Nervi şi leşinuri la coadă la BEJ
» Galaţi: Nervi şi leşinuri la coadă la BEJ
» Galaţi: Furtună pe Dunăre
» UNICEF face apel la 1 miliard de dolari pentru ajutoare de urgenţă în 2009
» Galaţi: 4.000 de persoane, concediate
» Galaţi: Membru al unei secţii de votare, decedat
» Galaţi: Incidente electorale
» Galaţi: Birou electoral mobil pentru doi candidaţi PD-L
» Militarul căzut în Afganistan, cetăţean de onoare al Galaţiului
» Mii de persoane şi-au sfinţit icoanele în Parcul Grădina Icoanei

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox