Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Peste 90% din apelurile la numărul 112, false
Stire din Social publicata in 11 Feb 2008.

Guvernul va iniţia, până la sfârşitul lunii februarie, o ordonanţă privind buna funcţionare a numărului unic de urgenţă 112, după ce, anul trecut, la nivel naţional, peste 90% din apelurile la acest număr au fost abuzive, a declarat, luni, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că ordonanţa se va referi la bugetul destinat acestui serviciu, pe următorii cinci ani urmând a fi alocaţi aproximativ 38 milioane lei, precum şi la modul de funcţionare a acestuia.
“Vor fi luate în calcul două modele de lucru, respectiv preluarea şi transferul apelului 112 către serviciul solicitat sau realizarea, în anumite judeţe, după modelul din Mureş, a unui sistem integrat, în sensul că, de la un singur centru, să trimiţi o maşină de pompieri, de poliţie sau o salvare, acolo unde se solicită acest serviciu”, a precizat Karoly Borbely.
Potrivit generalului Corneliu Grigore, prim-adjunct al directorului Serviciului Telecomunicaţii Speciale, STS este pregătit pentru ambele modele, menţionând că cea de-a doua variantă, din cauza costurilor, va fi aplicată, treptat, aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări membre ale Uniunii Europene.
El a menţionat că localizarea apelului la 112, de pe telefoanele mobile, va fi posibilă numai în momentul efectuării acestuia, pe perioada derulării lui.
Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat că, anul trecut, s-au înregistrat 36 milioane de apeluri, din care numai trei milioane au fost reale.
“Majoritatea apelurilor false au fost date de pe telefoane mobile, de către copii sau tineri, iar 260 de cazuri înregistrate anul trecut au făcut obiectul unor dosare penale”, a spus Adrian Fulea.
El a precizat că, pentru diminuarea apelurilor abuzive, STS a iniţiat anul trecut şi continuă, în 2008, o campanie preventivă, la nivel naţional, în rândul copiilor şi tinerilor din şcoli, privind modul de utilizare a apelului gratuit de urgenţă 112.
“112 suferă de o anume problemă, utilizarea abuzivă a acestuia. De aceea, facem un apel către populaţie, către toţi cei care nu au înţeles, să nu apeleze abuziv acest număr, pentru că, în acel moment, o altă persoană aflată în nevoie poate fi condamnată la moarte”, a spus Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii Publice.
Conferinţa de presă de la MCTI a fost organizată, cu prilejul Zilei Europene a numărului unic de urgenţă 112.
Sistemul Unic Naţional pentru Apeluri de Urgenţă funcţionează la nivelul întregii ţări, în toate reţelele de telefonie, fixe sau mobile.
Centrele de preluarea a apelurilor de urgenţă dispun de o bază de date care îi ajută pe operatorii serviciului 112 să localizeze apelul, incidentul produs şi resursele de intervenţie cele mai apropiate. ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Apel împotriva eliminării studierii religiei în şcoli
Stirea urmatoare: Românii nu cunosc legislaţia anticorupţie »
px

Stiri Asemanatoare

» Guvernul mai taie din banii promişi CEC
» Guvernul majorează taxele pentru jocurile de noroc
» Membrii noului Guvern au depus jurământul
» Numărul de urgenţă 112 este acum accesibil în toate statele membre ale UE
» Noul guvern austriac de coaliţie a depus jurământul
» Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
» Japonia are un nou guvern
» România, amânată trei luni de Comisia Europeană pentru numărul 112
» Guvernul rus acordă credite de 44 miliarde de dolari celor mai mari trei bănci din ţară
» Brazilia nu va tolera o răsturnare a guvernului din Bolivia

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox