Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Elevii intră în vacanţă o săptămână
Stire din Educatie publicata in 01 Feb 2008.

Copiii de grădiniţă şi elevii vor intra, de sâmbătă, în vacanţa intersemestrială, care va dura o săptămână, până pe 10 februarie, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).
Vor lua vacanţă aproximativ 3.438.000 de elevi din toate ciclurile de studiu, precum şi 620.000 de copii de grădiniţă.
Al doilea semestru va începe pe 11 februarie. Elevii vor avea vacanţa de Paşte între 26 aprilie şi 4 mai. Pe 5 mai, vor începe din nou cursurile, care se vor încheia pe 13 iunie.
Anul şcolar 2007/2008 cuprinde 35 de săptămâni de cursuri, însumând 175 de zile lucrătoare. Prin derogare, s-a stabilit ca, pentru clasele a VIII-a, durata cursurilor să fie de 34 de săptămâni, însumând 170 de zile lucrătoare. Astfel, ultima zi de cursuri pentru elevii din aceste clase va fi 6 iunie.
Pentru clasele a IX-a şi a X-a de la şcolile de arte şi meserii, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare, şi pentru clasa a XIII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor va fi de 36 de săptămâni, însumând 180 de zile lucrătoare. A 36-a săptămână prevăzută de planul-cadru va fi alocată instruirii practice pentru dobândirea experienţei în condiţii reale de muncă. Orele prevăzute pentru această săptămână vor fi planificate de fiecare unitate de învăţământ în parte, în funcţie de prevederile contractului/convenţiei de colaborare cu partenerii sociali.
De asemenea, pentru clasa a XI-a – anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare, şi pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor va fi de 37 de săptămâni, însumând 185 de zile. Ultimele două săptămâni de cursuri pentru aceste clase, 16-27 iunie, sunt săptămâni de practică.
Pentru învăţământul postliceal sanitar, calificarea asistent medical generalist, durata cursurilor este de 42 de săptămâni, iar pentru învăţământul postliceal sanitar, calificarea tehnician ortoprotezist, durata cursurilor va fi de 42 de săptămâni pentru anii I şi II şi de 36 de săptămâni pentru anul III.
Vacanţa de vară va începe pe 14 iunie, iar anul şcolar 2008/2009 – pe 15 septembrie.
Elevii din învăţământul preuniversitar din Bucureşti nu vor avea teme scrise cu titlu obligatoriu pentru vacanţa din perioada 2-10 februarie, ca urmare a hotărârii conducerii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).
ISMB a recomandat pentru vacanţa intersemestrială, pentru învăţământul preşcolar, repetarea sau învăţarea de poezii din literatura pentru copii, repetarea sau învăţarea de cântece, realizarea de colaje, participarea la activităţi casnice, participarea la spectacole pentru copii, vizualizarea de desene animate nonagresive, dansuri, jocuri diverse.
Pentru învăţământul primar, ISMB recomandă scrierea unor litere învăţate pe diverse suporturi, audierea unor concerte de muzică adecvate vârstei, vizualizarea de piese de teatru pentru copii, strângerea sau donarea de jucării pentru copiii orfani şi cei din familii fără posibilităţi financiare, vizualizarea de filme nonagresive, activităţi sportive şi turistice.
Totodată, ISMB recomandă pentru învăţământul gimnazial participarea la concerte adecvate vârstei, împreună cu clasa sau grupul de prieteni, elaborarea unor prezentări power-point, transmiterea unor mesaje constructive prin e-mail către colegi, prieteni, instituţii, iniţierea unor acţiuni comunitare împreună cu grupul de prieteni, activităţi sportive şi turistice.
Elevii de liceu sunt sfătuiţi să participe la concerte, piese de teatru şi filme, exerciţii de luare independentă a deciziilor, activităţi sportive şi turistice. ISMB a făcut aceleaşi recomandări în vacanţa de iarnă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Băsescu pledează pentru continuarea dialogului între Belgrad şi Priştina
Stirea urmatoare: Trenuri oprite în Regionala CFR Craiova »
px

Stiri Asemanatoare

» Boc: Ocuparea posturilor vacante din sistemul bugetar – suspendată
» Adomniţei: Acţiunile cu tentă politică au dominat Bacalaureatul
» Candidatii la bacalaureat sustin, joi, ultima proba
» Bacalaureat 2008 – Cluj: Sursa de pe Yahoo Messenger – un informatician din judeţul Braşov
» Bacalaureat 2008 – Bacalaureatul continuă cu a doua zi a probei orale la limba modernă
» Bacalaureat 2008 – Dâmboviţa: Peste 35% dintre elevi au luat 10 la bacalaureat
» Berindei: Istoria, limba şi literatura română nu pot fi marginale în formarea unui tânăr
» Bacalaureat 2008 – Giurgiu: Sute de note de zece la prima probă a bacalaureatului
» Bacalaureat 2008 – Harghita: Niciun elev nu a picat proba orală la maghiară, la bacalaureat
» Bacalaureat 2008 – Alba: Nici un elev respins la română şi maghiară

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox