Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sindicaliştii din învăţământ nemulţumiţi de ultima ofertă a Guvernului
Stire din Educatie publicata in 31 Jan 2008.

Ministrul Cristian Adomniţei a propus sindicaliştilor din învăţământ o creştere totală a salariilor cu 25%, pentru tot personalul din învăţământ, inclusiv cel nedidactic de la gradul doi în jos, a declarat, marţi seară, pentru ROMPRES consilierul ministrului Mihaela Suciu.

Creşterea salariilor se va face în trei etape – cu 10% de la 1 ianuarie, cu 6% de la 1 aprilie şi cu încă 9% de la 1 octombrie, numai în condiţiile realizării principalilor indicatori economici precum ţinta inflaţiei, productivitatea muncii, creşterea Produsului Intern Brut, a precizat consilierul ministrului. În cazul în care nu se vor realiza principalii indicatori, creşterea salarială de la 1 octombrie se va diminua cu trei procente – 6% în loc de 9%, ceea ce ar însemna o creştere totală a salariilor cu 22%, a adăugat Suciu. În ceea ce priveşte o viitoare rundă de negocieri, Mihaela Suciu a afirmat că nu s-a stabilit o dată în acest sens.”Considerăm că oferta noastră e o soluţie rezonabilă”, a spus Mihaela Suciu.

Preşedintele executiv al Federaţiei “Spiru Haret”, Marius Nistor, a afirmat că sindicaliştii au respins oferta MECT. “Ceea ce oferă Guvernul este sub solicitările noastre privind o creştere salarială pentru tot personalul din învăţământ de 50%. A existat un refuz categoric, urmează să le comunicăm colegilor în teritoriu care este poziţia Guvernului şi să decidem care sunt acţiunile pe care le vom desfăşura în perioada imediat următoare. Nu trebuie uitat, este un an electoral, fiecare cadru didactic este considerat un lider de opinie la el comunitate, vom şti să-i sancţionăm pe cei care nu-şi respectă angajamentele. Pe lângă investiţia în infrastructură, trebuie să se investească masiv în resursa umană”, a spus Nistor. La rândul său, liderul Federaţiei Educaţiei Naţionale, Cătălin Croitoru, a afirmat că noua ofertă a MECT “nu este cu nimic mai bună decât cea oferită până în prezent”.

“Din punctul nostru de vedere, continuăm să solicităm o creştere a veniturilor cu 50% pentru cei din educaţie, mai ales în contextul în care am văzut proiectul de ordonanţă pentru sănătate, unde urmează să se asigure o creştere minimă de 30%. FEN nu va accepta sub nicio formă această ofertă şi o consideră o jignire pentru salariaţii din învăţământ. Vom informa colegii şi vom decide ce vom face mai departe”. Croitoru nu a exclus posibilitatea ca sindicaliştii să decidă declanşarea unei greve. “Se riscă pornirea unei mişcări care poate scăpa de sub control, oamenii nu vor mai asculta nici de sindicate”, a explicat Croitoru.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Europarlamentar român solicită CE să ajute statele în accesarea fondurilor structurale
Stirea urmatoare: Poluarea de pe râul Sabar a fost stopată »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Tăriceanu invită sindicatele şi partidele la semnarea unui acord
» Premierul a invitat sindicatele la consultări, joi
» Adomniţei: Acţiunile cu tentă politică au dominat Bacalaureatul
» Candidatii la bacalaureat sustin, joi, ultima proba
» Bacalaureat 2008 – Cluj: Sursa de pe Yahoo Messenger – un informatician din judeţul Braşov
» Bacalaureat 2008 – Bacalaureatul continuă cu a doua zi a probei orale la limba modernă
» Bacalaureat 2008 – Dâmboviţa: Peste 35% dintre elevi au luat 10 la bacalaureat
» Berindei: Istoria, limba şi literatura română nu pot fi marginale în formarea unui tânăr
» Bacalaureat 2008 – Giurgiu: Sute de note de zece la prima probă a bacalaureatului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox