Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu cere evitarea bâlciurilor mediatice la DNA şi DIICOT
Stire din Justitie publicata in 08 Mar 2008.

Preşedintele Traian Băsescu, prezent ,vineri, la bilanţul activităţii pe 2007 a Ministerului Public, a cerut să se găsească o formulă care să permită ca persoanele chemate la DNA sau DIICOT să fie audiate “fără o atât de largă campanie de presă”, care le afectează politicienilor unul dintre cele mai importante capitaluri – credibilitatea.
“Aş face o rugăminte către DNA, DIICOT, în mod deosebit: găsiţi o formulă pentru ca oamenii, care încă nu sunt judecaţi, să nu mai fie actorii principali ai unor bâlciuri mediatice. Gasiţi o formulă, chiar dacă vă este greu, ca investigarea oamenilor politici să se facă pâna la un punct, pâna când aveţi convingerea că sunt vinovaţi, să nu se mai facă prin presă sau cu ajutorul presei sau în baza jocurilor politice”, a declarat şeful statului.
El a admis că este dificilă evitarea contactului cu presa pentru politicienii care vin la DNA, dar a apreciat că, în astfel de cazuri, “prima responsabilitate ar trebui să fie chiar a ziariştilor”.
Preşedintele a fost de părere că, în cazul în care chemarea pentru aceste audieri s-ar petrece “mai discret”, ar putea exista o cooperare mult mai bună din partea oamenilor politici şi declaraţii mult mai puţin acide.
El a admis că, de foarte multe ori, informaţiile provin de la avocaţi sau de la oamenii politici care vor să transmită anumite mesaje, şi a adăugat că “ar trebui făcut tot ce se poate pentru ca anchetarea oamenilor politici, înainte de a fi găsiţi vinovaţi, să nu fie prilejul unei condamnări publice anticipate”.
În altă ordine de idei, Băsescu le-a mulţumit procurorilor pentru eforturile pe care le-au făcut în 2007, dar, în egală măsură, i-a îndemnat să nu mai facă erorile anului trecut. I-a asigurat, de asemenea, de tot sprijinul său, “indiferent care sunt riscurile de imagine”, pentru a-i proteja de imixtiunea politică.
“Faţă de dificultăţile din anul 2007, este de remarcat faptul că nu aţi cedat, chiar dacă aţi avut foarte multe piedici. Pentru acest lucru, vă felicit! Este pentru prima dată când oameni politici la nivel înalt ştiu că, dacă greşesc, nu îi mai ocoleşte procurorul”, a mai spus Băsescu.
Pe de altă pate, el a atras atenţia asupra faptului că România se află într-un an electoral şi le-a cerut procurorilor să nu privească la calendarul politic.
“Suntem într-un an electoral. Orice acţiune a dumneavoastră va fi aşezată în două paliere. Inactivitatea va fi explicată cumva de genul: “Aşteaptă Parchetele să vadă cum se aşează puterea, ca să acţioneze”. Iar activitatea, în măsura în care o veţi avea, va fi în celălalt registru: “Aha, de-asta au activitate, pentru ca este an electoral şi uite cum îl cheamă pe bietul catindat”. Şi bietul catindat plânge pe toate posturile că este oprimat, el îşi merită voturile şi nu ştiu ce”, a spus şeful statului.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Concurs de fotografii având ca temă salvarea pădurilor
Stirea urmatoare: Băsescu: Hayssam a fost scos din ţară printre oi »
px

Stiri Asemanatoare

» UNJR îi cere preşedintelui să acţioneze potrivit legii
» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» BEC – rezultate finale: Băsescu – 32,44%, Geoană – 31,15%
» Geoană către Băsescu: Care guvern Negoiţă?
» Antonescu îl acuză pe Băsescu că îl ‘linguşeşte’ pe Klaus Iohannis
» Geoană: Strugurii sunt acum acri pentru Băsescu, a uitat când s-a aliat cu noi!
» Dolj: Solomon îşi dă demisia dacă Băsescu pierde alegerile la Craiova
» Băsescu: Ar trebui organizate cel puţin trei dezbateri
» Timişorenii i-ar fi trimis în turul doi pe Băsescu şi Antonescu
» Băsescu nu doreşte nicio alianţă politică pentru turul al doilea de scrutin

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox