Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă
Stire din Politica publicata in 23 Nov 2009.

Traian Băsescu a susţinut luni, într-o declaraţie de presă la sediul său de campanie, că o alianţă între PSD şi PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă.

‘Din punctul meu de vedere, o astfel de alianţă între Crin Antonescu şi PSD riscă să ne ducă înapoi cu 20 de ani, la vremurile în care PSD făcea ce vroia cu instituţiile statului, când privatiza pentru clientelă orice îl interesa… sau în funcţie de orice interese avea clientela lor politică’, a declarat Traian Băsescu.

El s-a referit la faptul că, după ce Mircea Geoană a susţinut zilele trecute că referendumul este o fraudă, luni a recunoscut consultarea populară.

‘Marea problemă este ce va spune Mircea Geoană poimâine. Ce va spune când o să se repeadă la el Ion Iliescu, Hrebenciuc, Vanghelie… Şi atunci, cum rămâne cu reformatorul domn Crin Antonescu? De altfel, domnul Antonescu, prin decizia de azi de a se azvârli drept în braţele PSD, îmi lasă şi mie, şi probabil că şi celor care au crezut în dânsul, cel puţin două nelămuriri: cum a putut de la ziua de ieri, când tuna şi fulgera împotriva mogulilor, să sară azi-dimineaţă, după un somn odihnitor, drept în braţele protejatului mogulilor, devenind, fără să respire, aliatul de bază al omului mogulilor, Mircea Geoană?’ – a spus Băsescu.

Traian Băsescu a menţionat şi faptul că în urmă cu câteva zile liderul liberal considera imoral şi ilegal ca Mircea Geoană să efectueze ‘vizite de taină’ la Moscova pentru a obţine susţinere în campania electorală.

‘Ce l-a făcut pe domnul Crin Antonescu ca dintr-odată să devină mult mai puţin exigent şi cu mogulii, şi cu Mircea Geoană, faţă de cum era numai cu 24 de ore înainte? Când a fost cinstit Crin Antonescu? Astăzi, când a trecut la fapte, sau atunci când se întreba în campania electorală: ‘ce e şi cu mogulii, ce e şi cu moscovitul Mircea Geoană?” – a spus Băsescu.

În opinia sa, liderul liberal nu are forţă ca într-un act de guvernare să îi ţină în frâu pe cei de la PSD.

‘Prin referendum a trebuit să impunem votul uninominal, tot prin referendum trebuie să impunem şi reforma celei mai importante instituţii politice a statului român, care este Parlamentul. Acum am explicaţia reacţiei rapide a domnului Antonescu din această dimineaţă: speriat de reuşita referendumului, a găsit un singur loc de refugiu – în braţele PSD. Acolo unde în niciun caz nu se doreşte o reformă a clasei politice care să ducă la pierderea privilegiilor politicienilor şi ale clientelei lor’ – a apreciat Băsescu.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , , , , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Timişorenii i-ar fi trimis în turul doi pe Băsescu şi Antonescu
Stirea urmatoare: Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ »
px

Stiri Asemanatoare

» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Tulcea: PSD verifică alegătorii din secţiile speciale
» Năstase: Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu procesele verbale, PD-L va încerca diverse manevre
» Acordul PSD+PC – PNL pentru ieşirea României din criză
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» Tarhon (PD-L): Alianţa PSD-PNL are puţine şanse de câştig
» Băişanu (PNL): Nu voi spriji pe cei care au trădat PNL
» Buzău: Primarii liberali vor susţinerea condiţionată a candidatului PSD

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox