Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
Stire din Politica publicata in 25 Nov 2009.

Acordul privind constituirea unei majorităţi parlamentare şi guvernamentale pentru susţinerea lui Klaus Iohannis ca premier, semnat miercuri la Palatul Parlamentului, între Alianţa PSD+PC şi PNL, va depăşi cadrul unei înţelegeri politice şi va conţine principiile unei bune guvernări solide, stabile şi coerente, care să fie capabilă să relanseze economia românească, a declarat preşedintele social-democraţilor Mircea Geoană.

Prin semnarea documentului, Mircea Geoană consideră că la 20 de ani de la Revoluţie, forţele politice sunt capabile să renunţe la interesele de grup, ‘care au dominat viaţa politică românească’, şi să colaboreze pentru interesul naţional.

‘Asistăm la un moment politic important. Îi mulţumesc domnului preşedinte Crin Antonescu şi partenerilor de la PNL pentru acest moment care reprezintă un pas important către asigurarea stabilităţii politice în România. Întreaga mea campanie, care s-a derulat şi va continua, este sub deviza unităţii şi cred că forţele pozitive din societate, mature, trebuie să demonstreze că poate să-şi unească eforturile pentru a putea constitui un guvern cu Klaus Iohannis premier şi, conform acestui acord politic, să realizăm ieşirea României din criză. Acest acord este pentru o majoritate parlamentară pe termen lung, nu reprezintă o împărţire de funcţii, ci o declaraţie politică de principii’, a spus Mircea Geoană,

El a apreciat faptul că, în ciuda ideologiei diferite, PNL şi PSD se pot întâlni în cadrul actului de guvernare pe principii de echitate socială şi ale unei economii dinamice.

Dacă va deveni preşedintele ţării, Mircea Geoană doreşte ca principală deviză o bună guvernare, transparentă şi competentă, care trebuie să reprezinte totodată o prioritate absolută la 20 de ani de la Revoluţie.

Preşedintele PSD a dorit să precizeze că acordul cu PNL nu reprezintă un ‘troc politic’ şi nici un mijloc de vânzare sau tranzacţionare de voturi, ci o catalizare a energiilor pozitive pentru interesul naţional.

Mircea Geoană s-a arătat onorat că liberalii au acceptat semnarea acestui acord, dar şi de faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a acceptat să-l sprijine în campania electorală. Este o bătălie pentru România, şi sunt hotărât să avem un scor bun pe 6 decembrie, dar partea cea mai grea începe după 6 decembrie, când va fi necesar un program de guvernare coerent şi eficient’, a spus liderul PSD.

Mircea Geoană a menţionat ca garanţie a unei bune guvernări faptul că el şi Crin Antonescu nu vor fi implicaţi direct în actul de guvernare.

Sursa: Agerpres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Reuters: Alegerile din România arată sprijinul fragil pentru reforme
Stirea urmatoare: Dolj: Solomon îşi dă demisia dacă Băsescu pierde alegerile la Craiova »
px

Stiri Asemanatoare

» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Buzău: Primarii liberali vor susţinerea condiţionată a candidatului PSD
» Dobre (PNL): Mergem pe soluţia cu Geoană
» Marius Nicoară (PNL): PNL Cluj optează pentru sprijinirea lui Geoană
» Sălaj: Organizaţia judeţeană a PSD vrea sprijinul PNL şi UDMR în turul II
» Neamţ: Liberalii îl preferă pe Geoană, lui Traian Băsescu
» Băsescu: O alianţă PSD-PNL riscă să ducă România cu 20 de ani în urmă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox