Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

M-am săturat de intoxicarea pe care Voronin a practică
Stire din Politica publicata in 24 Jan 2008.

Geoană: M-am săturat de intoxicarea pe care Voronin a practică la adresa României

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a afirmat miercuri, la Iaşi, că “s-a săturat de intoxicarea pe care Vladimir Voronin (preşedintele Republicii Moldova – n.r.) o practică la adresa României”, transmite corespondentul ROMPRES.

“Este nevoie de o reacţie la nivel oficial. Solicităm instituţiilor statului să fie mai ferme. Guvernul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu o strategie a relaţiei noastre cu Republica Moldova”, a spus Mircea Geoană.

De asemenea, europarlamentarul Titus Corlăţean, secretar general al PSD, consideră că acuzaţiile ce au venit în ultima perioadă din partea puterii de la Chişinău la adresa României şi a Patriarhiei Române în special, faţă de o aşa-zisă agresiune pe care această instituţie ar fi comis-o sprijinind funcţionarea normală a Mitropoliei Basarabiei, nu au generat o reacţie necesară din partea autorităţilor române, care ar fi trebuit să fie mai ferme.

“Reînfiinţarea Mitropoliei Basarabiei în Moldova este cât se poate de legală, fundamentată şi justificată, atât din punctul de vedere al legislaţiei din Republica Moldova cât şi din punct de vedere european. Vreau să readuc aminte public oficialilor de la Chişinău că în urmă cu câţiva ani, la Strasbourg, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, a fost adoptată o hotărâre prin care guvernul comunist de la Chişinău a fost obligat să dea avizul oficial pentru reînfiinţarea Mitropoliei Basarabiei”, a declarat Titus Corlăţean.

Potrivit secretarului general al PSD, această evaluare reprezintă o hotărâre jurisdicţională obligatorie pentru statul moldovean. “Aceste lucruri contravin obligaţiilor europene pe care Republica Moldova şi le-a asumat”, a conchis Titus Corlăţean.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Lucian-Eduard Simion, numit subprefect de Tulcea
Stirea urmatoare: Vasile Dâncu, ales preşedinte al PSD Cluj »
px

Stiri Asemanatoare

» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Estimări exit-poll la ora 21.00
» Mircea Geoană, la sediul PNL
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Olt: Mircea Geoană a obţinut peste 45 la sută din voturi în judeţ
» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Mehedinţi: Rezultatele definitive privind alegerea preşedintelui
» Dolj: Mircea Geoană, pe primul loc cu 44,34%
» Vrancea: Mircea Geoană a obţinut 42,65%, conform numărătorii paralele a PSD
» Bistriţa-Năsăud: În municipiu, Geoană şi Antonescu despărţiţi doar de un procent

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox