Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Guvernul va prezenta Parlamentului o nouă ordonanţă privind taxa de primă înmatriculare
Stire din Politica publicata in 19 Feb 2008.

Guvernul va prezenta Parlamentului, cel mai probabil până la sfârşitul acestei luni, o ordonanţă de urgenţă care va modifica unele reglementări în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian.
Ministrul de Finanţe a susţinut că proiectul de ordonanţă va menţiona clar faptul că banii obţinuţi în urma acestei taxe vor fi destinaţi “fondului de mediu”.
“Sunt enumerate şapte şiruri de tipuri de proiecte şi modalitatea prin care acestea se derulează prin fondul de mediu împreună cu organizaţiile neguvernamentale, administraţia locală, companiile implicate în dezvoltarea energiilor regenerabile, dar şi cu persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească ambientul prin utilizarea unor formule termice mai eficiente”, a precizat Vosganian.
El a adăugat că ordonanţa preia, “în măsura în care este posibil”, o parte din “ideile generoase” ale parlamentarilor prezentate la dezbaterile asupra moţiunii, legate de “introducerea criteriului de emisie de bioxid de carbon pentru autovehiculele Euro 4, dacă în cartea tehnică aceste emisii sunt prevăzute ca atare”.
Vosganian a spus că noul proiect de ordonanţă menţine criteriul potrivit căruia o maşină cu o normă de poluare mai mare – non-euro, Euro 1 sau Euro 2 – va plăti mai mult decât un automobil Euro 4. “Fireşte, un automobil Euro 5 şi cele care merg pe biocarburanţi sunt exceptate, dat fiind că nivelul lor de poluare este extrem de scăzut”, a adăugat Vosganian.
El a menţionat că proiectul prevede şi o dezvoltare a utilizării programului de finanţare a casării maşinilor vechi şi de stimulare a cumpărării maşinilor noi.
“Este, aşadar, un proiect care întruneşte voinţa majorităţii parlamentare şi, în acest fel, vom încheia în sfârşit această dezbatere”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Amplu proiect turistic la Eforie Nord
Stirea urmatoare: Corina Voiculescu a pierdut procesul cu Daniel Morar »
px

Stiri Asemanatoare

» Taxe de timbru reduse pentru cei ce vor despăgubiri morale
» Comisia Europeană va notifica Guvernul în legătură cu taxa auto
» Taxa este ilegală şi aberantă în raport cu salariile
» PD-L nu negociază cu alte partide pe marginea moţiunii privind taxa de primă înmatriculare
» În România nu există tradiţie democratică
» Guvernul majorează taxele pentru jocurile de noroc
» Mama Angelinei plateste taxe post-mortem
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox