Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Mircea Geoană, optimist cu privire la adoptarea legii votului uninominal
Stire din Politica publicata in 01 Mar 2008.

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, s-a declarat optimist, vineri, la Alba Iulia, cu privire la adoptarea cât mai rapidă a legii votului uninominal, transmite corespondentul ROMPRES.
În mod normal, a spus Geoană, săptămâna viitoare, marţi, “la primul plen al Camerei Deputaţilor ar trebui să avem o lege adoptată”.
“Noi insistăm ca în această lege să fie inclus şi amendamentul copiat identic din legea Guvernului legat de alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin votul uninominal”, a subliniat liderul PSD.
El a apreciat că “este posibil şi este aproape o certitudine, cel puţin după votul din Comisia de Cod electoral, că legea privind votul uninominal va putea fi adoptată de Camera Deputaţilor”.
Potrivit lui Geoană, “în condiţiile în care nu va exista un vot favorabil la amendamentul (…) cu alegerea preşedinţilor de consilii judeţene, înseamnă că, în mod automat, se va reactiva cea de-a doua lege, care e, de fapt, legea principală, care s-a întors de la preşedinte şi de la Curtea Constituţională, în care şi votul uninominal pentru Parlament şi cel pentru preşedinţii de consilii judeţene fac parte din corpul legii pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea”.
Liderul social-democraţilor a spus că se va vedea în anii următori dacă acest sistem al votului uninominal va duce cu adevărat la o primenire a clasei politice româneşti.
În opinia lui Geoană, PSD este principalul beneficiar al unui sistem de vot uninominal, pentru că este partidul “cu cea mai mare resursă umană” din întreaga ţară. Mircea Geoană susţine că, din punct de vedere al personalităţilor recunoscute la nivel local, PSD-ul este principala forţă politică.
Preşedintele PSD susţine că, de exemplu, cei de la Partidul Democrat-Liberal nu votează alegerea preşedintelui de consiliu judeţean pentru că nu au suficient de mulţi oameni să-i pună şi la primării şi la CJ.
Geoană apreciază că şi PD-L şi PNL stau mai bine “la partea de bani”, pentru că “au ştiut să-şi umple buzunarele şi conturile în anii de guvernare”.
Liderul PSD a susţinut că PD-L face un sondaj la nivel naţional care costă peste 300.000 de euro.
“Din punct de vedere candidaţi şi oameni, suntem avantajaţi, din punct de vedere al banilor suntem dezavantajaţi”, a spus Geoană.
El crede că, în prezent, PSD are în jur de 28%, dar că, “în condiţii de mobilizare şi în condiţii normale”, va fi pe palierul de 30% şi mai mult, la locale.
Mircea Geoană a afirmat că se va proceda neîntârziat la “pregătirea alegerilor locale şi parlamentare pe un sistem electoral uninominal, de jos până jos”.
Liderul social-democraţilor a precizat că alegerea la nivelul preşedinţilor de consilii judeţene pe vot uninominal va schimba evident dinamica electorală şi acest lucru va trebui luat în seamă la alegerea celor mai buni candidaţi.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Patru suporteri interzişi pe stadioane, odată cu reluarea sezonului fotbalistic
Stirea urmatoare: Controale în hipermarketuri »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană: O candidatură a lui Oprescu riscă să canibalizeze votul
» Ioan Aurel Rus i-a cerut lui Pambuccian să se îmbrace la costum
» Geoană: Prezenţa mea la sediul PNL, un gest de istorie
» BEC – rezultate finale: Băsescu – 32,44%, Geoană – 31,15%
» Geoană către Băsescu: Care guvern Negoiţă?
» Geoană: Strugurii sunt acum acri pentru Băsescu, a uitat când s-a aliat cu noi!
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» D.Costin: Dacă Geoană va înţelege priorităţile noastre, nu va fi nevoie de alte mesaje de susţinere
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Gutău (PD-L): Votul poporului este suveran şi nu târgurile între oamenii politici

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox