Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Senatorul Adrian Păunescu cere demisia ministrului Culturii
Stire din Politica publicata in 04 Mar 2008.

Preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Adrian Păunescu a cerut, luni, în plen, destituirea ministrului Culturii, Adrian Iorgulescu, considerând că nu poate colabora cu acesta.
“Noi la Comisia de cultură nu putem lucra cu ministrul Culturii, domnia sa se sustrage oricărui control sau oricărei întrebări /…/ În ultima vreme s-au făcut cercetări şi unele dintre ele duc la concluzia că la Ministerul Culturii este jaf la drumul mare”, a precizat Adrian Păunescu, acesta a adăugat că nimeni de la Comisia de cultură nu îşi poate asuma răspunderea pentru ceea ce face un ministru care, contactat de mai multe ori pentru a veni la Senat a refuzat să vină şi a trimis un adjunct care, în opinia sa, nu poate răspunde în locul ministrului.
Adrian Păunescu s-a referit la procedurile de achiziţie publică cu ocazia programelor europene de promovare a imaginii României în străinătate.
“Au fost făcute 10.000 de pachete la un preţ de 22 miliarde de lei pentru a fi trimise în lume, iar cei care au fost puşi să semneze acolo au cerut Comisiei de cultură sprijin, pentru că ei nu au avut niciodată acele obiecte în mână”, a precizat senatorul PSD.
Adrian Păunescu a mai spus că i-a transmis ministrului, miercurea trecută, o scrisoare pentru a-l chema la Senat, dar luni acesta i-a răspuns că “are alt program”.
“Eu ştiu că Parlamentul este cel care numeşte miniştri, eu ştiam că Parlamentul este cel care controlează activitatea miniştrilor, faptul că dumnealui are alt program ar trebui să-l privească şi să fie eliberat din muncă pentru a se ocupa de alt program”, a afirmat preşedintele Comisiei de cultură.
Adrian Păunescu a răspuns, totodată, şi acuzelor aduse de ministrul Iorgulescu în legătură cu biografia sa.
“De aia se fură de la Ministerul Culturii pentru că am scris eu poezii pentru Nicolae Ceauşescu. Eu ceea ce am scris îmi asum, să văd dacă el îşi asumă banii pe care nu-i poate justifica”, a concluzionat Adrian Păunescu.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Strategie psihologică anti-violenţă în şcoli
Stirea urmatoare: Cinematograful românesc este uimitor »
px

Stiri Asemanatoare

» Adrian Cioroianu demisionează din funcţie
» În România nu există tradiţie democratică
» PD-L şi-a nominalizat miniştrii din viitorul Cabinet
» PSD şi-a nominalizat miniştrii din viitorul Cabinet
» Miniştrii bulgari nu se înţeleg cu privire adoptarea monedei euro
» Criză politică în Kuweit
» Nouă grupare politică anti-UE în Cehia
» Demisii în serie la Rapid
» Radovan Karadzici a fost arestat
» Elena Băsescu nu mai candidează

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox