Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Summit NATO cu Laura Bush, însă fără Carla Bruni
Stire din Politica publicata in 29 Mar 2008.

Laura Bush, Sarah Brown, Yoo Soon-taek şi Jeannine de Hoop Scheffer se vor număra printre cele aproximativ 60 de soţii ale preşedinţilor, premierilor şi miniştrilor de externe care vor fi prezenţi la Summitul NATO de la Bucureşti, urmând să lipsească însă prima doamnă a Franţei, Carla Bruni Sarkozy, potrivit unor surse autorizate.
Deşi Carla Bruni l-a însoţit pe Nicolas Sarkozy săptămâna aceasta la Londra, în prima sa vizită în calitate de primă doamnă a Franţei, fostul fotomodel nu va veni şi la Bucureşti.
În România va veni prima doamnă a SUA, Laura Bush, o soţie de şef de stat implicată în mai multe programe caritabile de luptă împotriva cancerului la sân, a bolilor cardiovasculare şi a abuzurilor împotriva copiilor.
La Summitul NATO va mai fi prezentă Jeannine, soţia secretarului general al NATO, olandezul Jaap de Hoop Scheffer. Jeannine este profesoară de limba franceză şi o activistă înfocată în mai multe organizaţii de voluntariat, care a reuşit să cultive pasiunile soţului său pentru literatura şi cinematografia franceză. Ea a devenit mai cunoscută în urma unei farse cu camera ascunsă pusă la cale familiei de Hoop Scheffer cu complicitatea fiicei Caroline.
Soţia premierului britanic Sarah Brown se va afla şi ea la Bucureşti. Ea s-a implicat, în ultimii ani, în acţiuni pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi chiar şi din România. În acest sens, la sfârşitul lunii februarie, Sarah Brown, împreună cu baroneasa Emma Nicholson şi scriitoarea J.K. Rowling, s-a întâlnit, la Londra, cu soţia premierului Călin Popescu-Tăriceanu, Ioana.
O prezenţă la fel de discretă este şi Yoo Soon-taek, soţia secretarului general al ONU, sud-coreeanul Ban Ki-moon, care a declarat că, în cei 36 de căsnicie, a avut o lună de miere perpetuă, deşi prioritatea soţului său a fost mai mult munca de politician şi diplomat.
La Bucureşti va veni şi Joachim Sauer, soţul premierului federal german Angela Merkel. Presa germană l-a poreclit “fantoma de la operă” tocmai pentru că urăşte publicitatea.
Programul oficial alcătuit de autorităţile române pentru primele doamne în zilele de 3 şi 4 aprilie cuprinde o vizită la Muzeul Naţional de Artă, unde le va face o scurtă prezentare actriţa Maia Morgenstern.
În program mai este prevăzut şi un prânz împreună cu marea gimnastă Nadia Comăneci, cu tenismenul Ilie Năstase şi cu regizorul Cristian Mungiu, laureat la Cannes.
Primele doamne vor vizita şi Muzeul Satului unde le-a fost pregătit un spectacol despre meşteşugurile tradiţionale ale românilor.
În seara zilei de 3 aprilie, soţiile şefilor de delegaţii vor putea opta între un spectacol de muzică clasică la Ateneul Român, în cadrul căruia vor fi interpretate compoziţii ale marelui George Enescu, şi o reprezentaţie de pantomimă susţinută de actorul Dan Puric, la Teatrul Naţional.
Pentru ultima zi a Summitului, organizatorii români intenţionează să le ofere primelor doamne, la Palatul Cotroceni, o paradă a modei cu colecţii ale creatorilor români, precum şi o demonstraţie de gimnastică.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Firme franceze interesate de piaţa românească a materialului didactic
Stirea urmatoare: Spectatori în picioare la premiera filmului lui Radu Gabrea »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană: Acordurile bilaterale cu Rusia – “o greşeală profundă”
» George W. Bush: Rusia nu este duşmanul nostru
» Întrevederea preşedinţilor Băsescu şi Bush va avea loc la Neptun
» Executivul va decide zilele libere din perioada summitului NATO
» Secretariatul NATO îşi deschide în martie birouri la Palatul Parlamentului
» 360 de lei pentru masa unui şef de stat participant la summitul NATO
» Pregătirile pentru Summitul NATO sunt în grafic
» Cheltuielile de protocol la summit-ul NATO vor fi dublate şi triplate
» În România nu există tradiţie democratică
» Summit Rusia-UE la 21 mai

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox