Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Întrevederea preşedinţilor Băsescu şi Bush va avea loc la Neptun
Stire din Politica publicata in 14 Mar 2008.

Întrevederea bilaterală a preşedintelui României Traian Băsescu cu şeful de la Casa Albă, George Bush, care se va afla în perioada 1-4 aprilie în ţara noastră pentru Summit-ul NATO, va avea loc la Neptun, au declarat pentru ROMPRES surse oficiale convergente.
Întrevederea bilaterală a celor doi va avea loc în vila de protocol, sediu care va fi securizat la maximum şi despre care presa română a speculat, în urmă cu o săptămână, că va găzdui întâlnirea preşedintelui Bush cu omologul său de la Moscova, Vladimir Putin.
Sursele oficiale citate au precizat că în eventualitatea în care preşedintele Putin va veni la Summit pentru a participa la Consiliul NATO-Rusia, întrevederea sa bilaterală cu preşedintele George Bush va avea loc la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, în una dintre cele 14 săli amenajate pentru întâlnirile de acest fel dintre şefii de state şi de guverne care vor fi prezenţi la reuniunea la nivel înalt a Alianţei.
De asemenea, în programul de la Bucureşti al preşedintelui Bush mai este prevăzută o întâlnire cu premierul Călin Popescu-Tăriceanu, precum şi susţinerea unui discurs despre viitorul Alianţei şi al continentului european găzduit într-o clădire istorică a Capitalei care poate găzdui o largă audienţă, însă nu la Palatul Parlamentului.
Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a declarat, joi, la reuniunea Asociaţiilor Oraşelor din România, că la sfârşitul acestei săptămâni se va deplasa la Constanţa pentru a discuta cu autorităţile locale despre măsurile de securitate pentru eventuala vizită a preşedintelui american în judeţul Constanţa.
David a precizat că structurile MIRA au capacitatea de a asigura securitatea oficialilor care participă la Summitul NATO în locurile care vor fi stabilite de autorităţile competente, dar nu au atribuţii în ceea ce priveşte programul întâlnirilor. Ministrul a răspuns în acest fel întrebărilor presei privind o eventuală întâlnire Bush – Putin la Constanţa şi a refuzat să facă alte comentarii despre programul preşedintelui american în România.
Potrivit AFP, preşedintele SUA împreună cu soţia sa Laura vor sosi în România pe 1 aprilie, la finalul vizitei de două zile pe care delegaţia de la Casa Albă o va efectua în Ucraina, ţară care speră să obţină statutul de candidat la aderarea la NATO la finalul Summit-ului de la Bucureşti.
După încheierea vizitei în ţara noastră, preşedintele Bush se va deplasa în Croaţia, ţară care, faţă de celelalte două state balcanice candidate – Albania şi Republica Macedonia, deţine cele mai mari şanse de a fi invitată să adere la Alianţă cu ocazia Summit-ului din 2-4 aprilie.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cinci români pleacă în expediţie la Polul Nord
Stirea urmatoare: Intervenţie chirugicală în premieră »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană: Acordurile bilaterale cu Rusia – “o greşeală profundă”
» George W. Bush: Rusia nu este duşmanul nostru
» Summit NATO cu Laura Bush, însă fără Carla Bruni
» Executivul va decide zilele libere din perioada summitului NATO
» Secretariatul NATO îşi deschide în martie birouri la Palatul Parlamentului
» 360 de lei pentru masa unui şef de stat participant la summitul NATO
» Pregătirile pentru Summitul NATO sunt în grafic
» Cheltuielile de protocol la summit-ul NATO vor fi dublate şi triplate
» În România nu există tradiţie democratică
» Summit Rusia-UE la 21 mai

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox