Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Tăriceanu vrea ca fondurile europene să fie distribuite prin CEC
Stire din Politica publicata in 18 Mar 2008.

Guvernul intenţionează să folosească reţeaua extinsă din mediul rural a CEC pentru accesarea şi distribuirea fondurilor europene, le-a transmis marţi primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu celor peste 50 de primari cu care s-a întâlnit în comuna băcăuană Blăgeşti.
“Mărturisesc că, în momentul în care s-a pus problema privatizării CEC, cunoscând riscurile ca profilul acestei instituţii – cu tradiţie în România – să fie schimbat, văzând că nu avem nişte oferte care sunt foarte tentante, am luat decizia să oprim privatizarea şi să folosim CEC-ul ca instituţie bancară cu reputaţie şi cu o dezvoltată reţea în toată ţara pentru accesarea şi distribuirea fondurilor europene”, a afirmat premierul Tăriceanu.
La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Cornelia Harabagiu i-a anunţat pe agricultori că AGRIA le va elibera certificate cu sumele pe care le au de primit pentru campania de primăvară, iar în baza acestora CEC le va acorda un credit pe termen scurt, pe o perioadă de trei luni, astfel încât să poată începe campania agricolă şi să nu aştepte să ajungă banii de la buget, care vor sosi treptat.
Şeful Executivului le-a prezentat primarilor din judeţul Bacău cele trei ghiduri elaborate de Ministerul Agriculturii pentru a-i ajuta în accesarea fondurilor europene. Tăriceanu a subliniat că fermierii trebuie să aibă două condiţii esenţiale pentru accesarea acestor fonduri: să se informeze asupra criteriilor de eligibilitate ale proiectelor şi asupra documentelor necesare şi să se asocieze pentru a accesa mai uşor aceste fonduri, ţinând cont că multe din gospodăriile agricole au suprafeţe mici.
Călin Popescu-Tăriceanu a amintit că, în ce priveşte investiţiile din infrastructură, Guvernul a decis ca, în baza Ordonanţei 7 privind infrastructura locală, să se continue finanţarea acestor proiecte până în 2009 cu fonduri totale de 30.000 de miliarde de lei vechi.
Premierul a menţionat şi faptul că Executivul continuă, cu bani de la buget, Programul SAPARD şi a arătat că cele 8 miliarde de euro fonduri europene, împreună cu cofinanţarea de 2 miliarde, pot face din nou din România o forţă în agricultură.
În acest context, Tăriceanu şi-a reafirmat dorinţa ca România să devină a doua ţară ca putere agricolă în Uniunea Europeană, după Franţa.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « MIRA instituie restricţii de trafic pentru Summitul NATO
Stirea urmatoare: Căpşunarii români nu vor să se întoarcă în ţară »
px

Stiri Asemanatoare

» Bugetul MIRA, suplimentat cu 375.000 lei
» Guvernul va aloca bani pentru cumpărarea clădirilor retrocedate în care funcţionează şcoli
» Guvernul va sprijini aleşii locali indiferent de culoarea politică a acestora
» Medicii vor beneficia de prime de stabilitate
» Premierul nu se teme de criza economiei mondiale
» Tăriceanu: Moartea Monicăi Lovinescu – o pierdere importantă pentru România
» Guvernul discută luni noua formulă a taxei auto
» Guvernul a decis înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Produsele Tradiţionale
» Formula taxei de poluare auto va intra în audiere publică
» Taxa auto în primă lectură la Guvern

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox