Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Vanghelie vrea taxă de funcţionare auto plătibilă anual
Stire din Politica publicata in 04 Feb 2008.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că propune un nou tip de taxă auto pentru mediu, “taxa de funcţionare, plătibilă anual şi cu o valoare modică”. El a reiterat poziţia anunţată de liderul social-democrat, Mircea Geoană, subliniind că parlamentarii PSD nu vor vota ordonanţa Guvernului şi că vor încerca la dezbaterea în comisii modificarea acestui act normativ în sensul propunerii privind “taxa de funcţionare”.

Vanghelie a subliniat că fondurile colectate în urma aplicării modelului său de taxă auto trebuie să fie folosite direct pentru mediu, nu băgaţi “la buget” şi utilizaţi în “jocurile economice de culise” ale Guvernului. Liderul PSD Bucureşti a criticat “demagogia” PD-L care a anunţat că va depune săptămâna viitoare o moţiune simplă în Parlament împotriva actului normativ al Executivului, menţionând că această taxă a fost introdusă de ministrul democrat Sulfina Barbu. Vanghelie a spus că PSD nu va accepta “demagogia” PD-L, însă, întrebat dacă parlamentarii social-democraţi nu vor vota moţiunea simplă a democrat-liberalilor, el a evitat să dea un răspuns concret.

“Un partid demagog, PD-L, care, de fapt, toţi banii care s-au luat de la populaţie până acum s-au luat datorită lor şi acum se ceartă cu domnul Tăriceanu, care, pe bună dreptate, nu are niciun interes pentru cetăţeni şi să îşi promoveze interesele reprezentanţilor auto şi personale, fiind cunoscut ca dealer”, a afirmat Vanghelie. El a mai criticat faptul că prin ordonanţa de modificare a taxei de primă înmatriculare, Guvernul a crescut la 450 de euro taxa pentru o Dacia Logan. “Prin această taxă, ţi se ia înapoi două treimi din banii de la acţiunea Rabla prin care ţi se dă 30 de milioane pe o maşină”, a mai spus Vanghelie.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Parlamentul şi partidele trebuie să rezolve criza de la CNSAS
Stirea urmatoare: Anti-manevră »
px

Stiri Asemanatoare

» PSD l-a lăsat pe Diaconescu singur în Bucureşti
» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Călăraşi: Deputatul PSD Ioan Damian consideră că votul de astăzi este cronica unui deces politic
» Năstase: Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu procesele verbale, PD-L va încerca diverse manevre
» Puşcaş (PSD): Într-o ţară democratică rezultatul alegerilor trebuie recunoscut de toată lumea
» Acordul PSD+PC – PNL pentru ieşirea României din criză
» Antonescu:Acordul cu PSD este benefic pentru România
» Geoană: Acordul PSD+PC cu PNL va depăşi cadrul unei înţelegeri politice
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox