Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Vasile Dâncu, ales preşedinte al PSD Cluj
Stire din Politica publicata in 24 Jan 2008.

Senatorul PSD Vasile Dâncu a fost ales, marţi, preşedinte al filialei clujene a social-democraţilor, cu unanimitate de voturi de cei 185 de delegaţi prezenţi la Conferinţa judeţeană extraordinară, transmite corespondentul ROMPRES. Dâncu a prezentat un proiect de strategie pentru alegerile locale, “Transilvania comunităţilor puternice într-o Românie europeană”, care ar putea fi preluat şi la nivel naţional.

El a declarat că social-democraţii clujeni doresc un proiect politic nou, care nu se limitează doar la reforma internă a partidului, ci la un alt tip de implicarea a partidului în viaţa comunităţilor. “Proiectul nostru încearcă să convingă şi alte organizaţii să intre în dialog, să construim o cultură de stânga. Fără ea, oamenii nu au repere, ajung să se uite mereu la dezbateri şi bătălii între
personaje, dar nu între proiecte, nu bazate pe idei. Social-democraţia poate constitui un pilon în reconstrucţia spiritului comunitar. Oamenii se pot organiza şi singuri, problema este un alt mod de raportare a acţiunii politice”, a spus Dâncu, în conferinţa de presă ce a urmat conferinţei judeţene extraordinare.

El a declarat că la alegerile locale se vor prezenta şi multe proiecte care vor viza regiunile, deoarece judeţele au probleme care le depăşesc graniţele. De asemenea, Dâncu a mai spus că se bucură că preşedintele partidului, Mircea Geoană, a recunoscut meritele ardelenilor social-democraţi şi a adăugat că, totuşi, îl va critica ori de câte ori va greşi.

La rândul său, Geoană a făcut un apel la Vasile Dâncu să revină în funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional şi a spus că plecarea lui s-a produs din motive care i se pot imputa şi lui. “Cred că perioada în care Vasile Dâncu, din motive imputabile şi mie, şi lui, şi nouă, a stat mai retras trebuie să se încheie. Este important ca Vasile Dâncu să-şi reia locul pe care şi l-a câştigat la Congres, în jurul mesei principale de decizie a partidului”, a arătat Geoană, care i-a mulţumit şi lui Ioan Rus pentru ceea ce a făcut ca şef al PSD Cluj. Geoană a mai spus, cu această ocazie, că trebuie să continue proiectul început în 2005, de modernizare a partidului, de continuare a transformării PSD într-un partid modern, în care opiniile diferite şi generaţiile pot coexista.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « M-am săturat de intoxicarea pe care Voronin a practică
Stirea urmatoare: Primarul din Târnăveni şi-a retras acuzaţiile »
px

Stiri Asemanatoare

» Mircea Cosma (PSD Prahova): Rezultatul final pe care îl va obţine Mircea Geoană va fi mai bun
» Geoană le-a solicitat sprijinul sindicaliştilor pentru turul II al prezidenţialelor
» Marius Nicoară (PNL): PNL Cluj optează pentru sprijinirea lui Geoană
» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
» Antonescu: Liberalii şi social-democraţii au reuşit să dea un nou preşedinte al României
» Călăraşi: Deputatul PSD Ioan Damian consideră că votul de astăzi este cronica unui deces politic
» Estimări exit-poll la ora 21.00
» Mircea Geoană, la sediul PNL
» Năstase: Trebuie să vedem ce se va întâmpla cu procesele verbale, PD-L va încerca diverse manevre

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox