Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Campania “Opriţi masacrul copacilor !”
Stire din Regionale publicata in 25 Mar 2008.

Consilierul local Vasile Vlaşin (PSD) şi trei ONG-uri de mediu au declanşat, marţi, în centrul nou al municipiului Baia Mare, o campanie împotriva tăierii copacilor ornamentali, transmite corespondentul ROMPRES.
Campania “Opriţi masacrul copacilor” a fost lansată după ce firma Rosal, sucursala din Baia Mare, a demarat în urmă cu o săptămână acţiunile de toaletare a copacilor ornamentali din toate cartierele municipiului Baia Mare.
Trecătorii care s-au adunat, luni, în centrul oraşului Baia Mare au semnat o petiţie prin care se pronunţă împotriva tăierii agresive a copacilor şi a distrugerii spaţiilor verzi.
“E inadmisibil ceea ce se întâmplă. Copacii ornamentali din zona centrală a oraşului, dar şi alţii din trei cartiere, au fost curăţaţi de crengi până aproape de tulpină. Oamenii de la Rosal au distrus pur şi simplu coroanele a sute de copaci, fără a ţine cont de modul cum ar trebui întreţinuţi şi curăţaţi aceşti copaci. Până la finele săptămânii vom depune la primărie toate semnăturile strânse în aceste zile, dar vom contiuna campania pentru a opri distrugerea copacilor”, a declarat, pentru ROMPRES, consilierul local, Vasile Vlaşin.
El a mai precizat că Primăria Baia Mare a plătit în urma unui contract, firmei Rosal, suma de 150.000 de lei pentru curăţarea copacilor şi degajarea resturilor adunate în urma operaţiunii.
Ecologistul Vasile Tătaru a spus că, şi în alţi ani, arborii din municipiul Baia Mare au fost curăţaţi, dar nu au fost distruşi până în regiunea tulpinii.
“Cred că angajaţii de la Rosal nu au ţinut cont de nicio regulă în curăţarea arborilor şi au distrus coroanele copacilor care, cu greu, s-ar putea regenera în următorii ani”, a spus Vasile Tătaru.
El a opinat că operaţiunea de curăţarea a arborilor putea fi executată de o firmă locală, dar s-a ales variantă contractării serviciilor către o firmă externă.
Nici un reprezentant al sucursalei Rosal -Baia Mare nu a putut fi contact pentru a-şi exprima punctul de vederea asupra modului cum au fost curăţaţi copacii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Păsările, derutate de încălzirea globală
Stirea urmatoare: Progrese terapeutice în tratamentul infarctului de miocard acut »
px

Stiri Asemanatoare

» Traian Băsescu, preferat de electoratul maramureşean
» Maramureş: 128 de noi acte de identitate, în preajma alegerilor
» Maramureş: Derută în ceea ce priveşte locul observatorilor
» Maramureş: Zăpadă de un metru în Munţii Pietrosul Rodnei
» Maramureş: 36 de turişti blocaţi la o cursă de raffting în defileul Lăpuşului
» Pe 31 mai România renunţă la fumat
» Campania “Mame de îngeri”, găzduită de TVR
» Răsvan Popescu a prezentat la EPRA campania “Nu lăsa copilul educat de televizor”
» Campania pentru combaterea tânţarilor a început
» Campanie a Asociaţiei Motocicliştilor din România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox