Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Medici veterinari sancţionaţi de conducerea DSVSA
Stire din Regionale publicata in 10 Feb 2008.

Doi dintre medicii veterinari de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, implicaţi în scandalul exporturilor ilegale de animale, au fost suspendaţi din funcţii de Colegiul Director şi Comisia de Disciplină a DSVSA Arad, transmite corespondentul ROMPRES.
”Medicii veterinari Dumitru Nişulescu, şef Serviciu Sănătate Animală şi Cornelia Indreica vor fi trecuţi pe alte funcţii de execuţie, unde să nu aibă tangenţă cu activitatea de comerţ intracomunitar cu animale”, a declarat, sâmbătă, dr. Viorel Agud, director eexecutiv al DSVSA Arad.
Potrivit acestuia, a fost sancţionat şi dr. Eugen Muţiu, medicul de zonă de la Sâmbăteni, care nu mai are dreptul de a elibera certificate sanitar-veterinare pentru comerţul cu animale în spaţiul intra şi extra comunitar.
Conducerea DSVSA Arad a demarat o anchetă internă pentru a lămuri situaţia paşapoartelor pentru animale vândute de angajaţi.
”Au fost depistate mai multe paşapoarte care nu erau semnate de emitent şi de proprietarul animalului, nu erau ştampilate sau erau semnate de un medic concesionar sau împuternicit, care nu avea competenţa să semneze documentul, proprietarul animalelor respective aflându-se în afara razei sale de activitate”, a mai adăugat dr. Viorel Agud.
Pe de altă parte, ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad îi cercetează pe cei doi medici veterinari din DSVSA Arad pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals.
Cei doi au fost reclamaţi de un cetăţean belgian, patron al unei firme cu sediul în judeţul Caraş – Severin, că ar fi trimis la export, folosindu-se de firma sa şi fără a-l informa, nouă transporturi ilegale de bovine, aducându-i în acest fel un prejudiciu de peste 400.000 de euro. În plus, cetăţeanul belgian o mai acuză pe Cornelia Indreica de vânzarea mai multor paşapoarte pentru animale, contra sumei de 50 de lei/bucata.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « UE: TVA mediu de 9% la alimente
Stirea urmatoare: Concursul de slăbit, câştigat cu masaj şi multă mişcare »
px

Stiri Asemanatoare

» Arad: Social-democraţii şi liberalii agrează ideea unui viitor parteneriat politic
» Arad: Au fost afişate machetele buletinelor de vot
» Arad: Teatrul ‘Aradi Kamaraszíház’, în turneu la Szeged
» Un tren ‘Săgeata Albastră’, deraiat în judeţul Arad
» Mircea Cinteză: UE intenţionează să reglementeze numărul de ore pentru medici
» Proiect de succes realizat de cinci medici clujeni
» Arad: Grav accident pe DN 69, Arad – Timisoara
» Bacalaureat 2008 – Arad: Promovabilitate de 100% la prima probă a Bacalaureatului
» Medicii vor beneficia de prime de stabilitate
» Un francez opera fără să fie medic

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox