Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Numărul infecţiilor respiratorii în scădere
Stire din Sanatate publicata in 15 Feb 2008.

Numărul total de infecţii respiratorii este, la nivel naţional, cu 2,22% mai mic faţă de săptămâna precedentă, evidenţiază rapoartele primite la Ministerul Sănătăţii Publice.
În săptămâna 4-10 februarie, au fost diagnosticate clinic 142 cazuri de gripă, din care aproximativ 75% internate, 55.511 cazuri IACRS (infecţii acute ale căilor respiratorii superioare), din care 5% internate, şi 22.097 cazuri de pneumonii, din care 17% au avut nevoie de supraveghere din partea medicilor.
În laboratorul Institutului Cantacuzino au fost confirmate 225 de cazuri de gripă, dintr-un total de 700 de probe lucrate. Mai sunt în lucru încă 150 probe.
Judeţele în care au fost confirmate cazuri de gripă sunt: Braşov, Buzău, Galaţi, Argeş, Botoşani, Cluj, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vrancea, cele mai multe cazuri confirmate înregistrându-se în Bucureşti – 85 cazuri, Iaşi – 47 cazuri, Constanţa – 23 cazuri, Suceava – 11 cazuri.
De la începutul sezonului gripal, s-au vaccinat prin programul Ministerului Sănătăţii Publice peste 3,2 milioane de persoane, respectiv peste 95% din populaţia considerate la risc. S-au vaccinat antigripal 90% din personalul medical şi 50% din persoanele de peste 65 de ani.
Aproape toate tulpinile de virus gripal au fost de tipul A/H1N1, asemănătoare cu tulpina A/Solomon Islands/03/06 (H1N1), conţinută în vaccinul gripal. Au mai fost izolate cinci tulpini de tip B şi două tulpini de tip H3N2.
În acest sezon, 95% din cei care s-au îmbolnăvit nu s-au vaccinat antigripal, precizează Ministerul Sănătăţii.
Aproape 70% din cazuri au apărut la grupa de vârstă 15-64 ani, la persoanele active, şi numai 60% din cazurile confirmate au fost internate în spital, cu forme medii de boală.
La nivel european, activitatea gripală este în creştere. Astfel, există epidemie extinsă în 11 ţări, focare regionale în opt state, printre care şi România, focare locale în două ţări, activitate sporadică în şapte şi fără activitate au fost înregistrate două ţări.
În marea majoritatea a cazurilor s-a confirmat virus A/H1N1 Solomon Islands, iar în 28% din cazuri s-a izolat virus de tip B.
Totodată, la nivel european a fost declanşată o alertă privind apariţia tulpinilor de virus gripal rezistente la oseltamivir. Drept urmare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă administrarea cu restricţie a oseltamivirului, numai pentru cazurile severe.
Având în vedere alertele internaţionale privind rezistenţa la oseltamivir, se recomandă medicilor practicieni de a prescrie acest medicament numai în cazuri pe deplin justificate, respectiv: cazuri severe, compatibile cu gripa, conform definiţiei de caz. La persoane considerate cu risc crescut de complicaţii şi deces, cu iniţierea tratamentului în cel mult 48 de ore de la debutul bolii. Durata tratamentului cu oseltamivir este de 5-7 zile.
Specialiştii recomandă în continuare vaccinarea antigripală, care protejează de gripă, dar mai ales de complicaţiile acesteia. De asemenea, igiena individuală trebuie respectată: spălarea mâinilor, strănutat şi tuşit în batistă, izolarea persoanelor bolnave la domiciliu şi evitarea, în general, a contactului cu persoanele bolnave.
Alte recomandări privesc efectuarea triajului epidemiologic la întoarcerea copiilor din vacanţă, limitarea accesului aparţinătorilor în secţiile considerate la risc din unităţile sanitare, dar şi efectuarea triajului epidemiologic zilnic al personalului medical şi administrarea de vaccin gripal personalului care nu a fost încă vaccinat până acum.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Taxa auto a iscat o campanie violentă de instigare la nesupunere civică
Stirea urmatoare: ANT va relua programul de distribuire a cardurilor cu discount-uri »
px

Stiri Asemanatoare

» Principalele recomandari pentru populatie în caz de gripa
» 16 cazuri de gripă, confirmate
» Clinicile private, o afacere în stagnare
» Segmentul corporate trage în jos piaţa serviciilor medicale private
» Gripă aviară în Germania: virusul H5N1 detectat în Saxonia
» George W. Bush i-a transmis sănătate lui Dalai-lama
» Programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei continuă
» Starea sănătăţii lui Kim Jong-Il ar putea afecta securitatea Japoniei
» Supermarketuri care dăunează grav sănătăţii
» Doctorii spun de ce să vă lăsaţi de fumat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox