Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nico şi Vlad Miriţă, cel mai mare punctaj la prima semifinală pentru Eurovision
Stire din Showbiz publicata in 11 Feb 2008.

Nico şi Vlad Miriţă, Simona Nae, Cătălin Josan, Leo Iorga & Pacifica, Tabasco şi suedeza LaGaylia Frazier sunt primii calificaţi în finala naţională Eurovision, în urma primei semifinale a acestei competiţii, transmisă, sâmbătă seara, în direct de TVR. Piesa “Pe-o margine de lume”, interpretată de Nico şi Vlad Miriţă şi compusă de Andrei Tudor, a fost votată de cele mai multe ori de public şi a primit de zece ori punctaj maxim de la juriu, obţinând 284 de puncte.

“Greul nu a trecut, abia acum a început”, a declarat, pentru ROMPRES, Nico, precizând că piesa care a fost refuzată la Mamaia în 2007 de Mădălin Voicu a primit din partea acestuia cel mai mare punctaj. Artista a spus că, în cazul în care se va califica în finală şi cu melodia “Fight For Life”, cu care participă în a doua semifinală, va renunţa la această piesă, pentru că pariază pe cântecul “Pe-o margine de lume”.

Următoarele piese clasate au fost “The Key of Life”, interpretată de Simona Nae şi compusă de Dinu Maxer, şi “When We’re Together”, cântată de câştigătorul primei ediţii a concursului Megastar, Cătălin Josan, care a declarat, la finalul concursului, că a avut mari emoţii pe scenă, astfel încât la un moment dat a crezut că a uitat textul melodiei. “Prea mici sunt cuvintele”, de Mihai Alexandru, interpretată de Leo Iorga & Pacifica, s-a situat pe poziţia a patra.

Printre finalişti se numără şi LaGaylia Frazier (Suedia), cu piesa “Dr. Frankestein”, care a obţinut la preselecţia naţională Eurovision cel mai mare punctaj. Suedeza a apreciat spectacolul ca fiind o “poveste de succes”, adăugând că aşteptarea rezultatelor votului în “camera verde” a fost asemănătoare cu “un atac de cord”. Ultima piesă care a trecut de prima semifinală este “Love Is All I Need”, compusă de Norbert Kovacs şi interpretată de trupa Tabasco.

Ponderea juriului – alcătuit din Adrian Ordean, Mădălin Voicu, Dida Drăgan, Victor Socaciu, Mircea Drăgan, Dani Constantin, Andrei Kerestely, Liviu Enechiş, Gabriel Marica, Bogdan Miu, Alis Kalimeris (Grecia) şi Liliana Levinţ – în punctajul final a fost de 50%, iar cea a publicului, tot de 50%. Alte 12 piese – “Vânt de vară”, interpret Monique, “Dragostea mea”, interpret Lucia Dumitrescu, “Fight For Life”, interpret Nico, “Fairytale Story”, interpret Nicola, “Come this way”, interpret Zero, “RailRoad, RailRoad”, interpreţi Rednex feat. Ro-mania, “Follow”, interpreţi VH2, “Mas conmigo”, interpret Viper, “Run Away”, interpret Cătălin Josan, “Yeke Yeke”, interpret Imba, “Shine”, interpreţi To Be Confirmed (Suedia) şi “Seven Days”, interpreţi Paula Seling şi Provincialii – vor intra pe 16 februarie în cea de-a doua semifinală naţională a Eurovision.

Videoclipurile acestor melodii vor putea fi vizionate, începând de duminică până pe 15 februarie, la TVR 1, dar şi la TVR 2, în emisiunea Tonomatul DP2 prezentată de Alin Oprea sau la adresa www.tvr.ro/eurovision, unde pot fi găsite informaţii suplimentare şi regulamentul Eurovision. În cursa pentru desemnarea reprezentantului României la concursul Eurovision au fost înscrise 280 de piese, din care doar 24 au intrat în semifinale.

La sfârşitul lunii ianuarie, melodia “Your Love”, cântată de Paradise, a fost, însă, descalificată de TVR deoarece a fost interpretată într-o emisiune de televiziune înainte de octombrie 2007, încălcând Regulamentului Selecţiei naţionale. De asemenea, televiziunea publică a anunţat retragerea piesei “Vorbe care dor”, interpretată de trupa 3 Sud-Est, ca urmare a deciziei luate de managerul formaţiei, Marius Mateş, iar slovena Maya şi-a retras melodia “Time To Rise” din competiţia pentru câştigarea selecţiei naţionale Eurovision 2008 din România, fiind acceptată şi în finala naţională a Irlandei.

Automat, în locul acestora au intrat trei piese din rezervele alese de juriu, respectiv “La storia della pioggia” interpretată de Inesa, “Run Away” interpretată de Cătălin Josan şi “Vânt de vară” interpretată de Monique. Ceilalţi şase finalişti vor fi aleşi pe 16 februarie, urmând ca marea finală naţională să aibă loc pe 23 februarie. Câştigătorul va participa la semifinala concursului internaţional Eurovision, care va avea loc pe 20 mai, la Belgrad.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Agenda Zilei: 11 Februarie 2008
Stirea urmatoare: Cozma cere ca foştii lideri sindicali mineri să fie graţiaţi »
px

Stiri Asemanatoare

» Andrei Tudor, desemnat cel mai bun compozitor la Eurovision
» Reprezentanţii României la Eurovision, Nico şi Vlad Miriţă, apreciaţi de greci
» Nico şi Vlad Miriţă reprezintă România la Eurovision 2008
» Rednex şi Ro-Mania, în finala Eurovision în locul lui Cătălin
» Loredana face muzica de film pentru americani
» Chris Brown a lansat un nou single
» De ce s-a certat Michael Jackson cu Madonna?
» “Mai degrabă mi-aş face o colonoscopie în direct la TV decât o pagină pe Facebook”
» Adriana Lima, cel mai fierbinte model de lenjerie intimă
» ”Megan Fox e o scorpie neprietenoasă!”

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox