Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Cozma cere ca foştii lideri sindicali mineri să fie graţiaţi
Stire din Social publicata in 11 Feb 2008.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a cerut , duminică, la Lupeni, ca preşedintele Traian Băsescu să emită un decret de graţiere în cazul celor trei lideri sindicali condamnaţi la închisoare după mineriada de la Costeşti din ianuarie 1999, transmite corespondentul ROMPRES. “E momentul ca Traian Băsescu să-i graţieze pe cei trei lideri sindicali.

Cer să intervină şi să-i pună de urgenţă în libertate. Viaţa lui Constantin Creţan, a lui Dorin Loiş şi Vasile Lupu este într-un real pericol şi m-am văzut obligat ca prieten şi lider al lor, dar şi ca om, să fac ceva ca să fie puşi în libertate”, a declarat Cozma. Miron Cozma a fost prezent, duminică, la un miting şi un marş de protest la care au luat parte aproximativ o sută de persoane din cadrul Ligii Muncitorilor Defavorizaţilor Social şi Şomerilor “Miron Cozma”.

Participanţii la miting s-au întâlnit în faţa sediului Ligii “Miron Cozma”, unde fostul lider sindical le-a explicat că va continua acţiunile pentru eliberarea lui Creţan, Loiş şi Lupu. Cozma a spus că există o Rezoluţie a Organizaţiei “Acordul Internaţional al Muncitorilor” prin care se solicită eliberarea din penitenciar a foştilor lideri sindicali. El a adăugat că documentul este semnat de 19 de lideri sindicali şi că va fi transmis Comisarului european pentru justiţie, Franco Frattini, pentru a interveni în favoarea eliberării celor trei foşti lideri sindicali. Cozma a mai anunţat că, în perioada 15-16 martie, va organiza un Congres internaţional, la Târgu Jiu, care va avea acelaşi scop.

Participanţii la miting au parcurs pe jos oraşul Lupeni până la Monumentul dedicat grevei minerilor din 1929, unde Cozma a depus o coroană de flori şi le-a explicat, din nou, celor prezenţi că scopul acţiunii sale este eliberarea liderilor condamnaţi la închisoare. Constantin Creţan, Vasile Lupu şi Dorin Loiş au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare pentru mineriada de la Costeşti din ianuarie 1999. Cei trei au fost închişi în 2005, Constantin Creţan, în Penitenciarul de la Târgu Jiu, iar Vasile Lupu şi Dorin Loiş, în Penitenciarul Bârcea Mare de lângă Deva.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Nico şi Vlad Miriţă, cel mai mare punctaj la prima semifinală pentru Eurovision
Stirea urmatoare: Parlamentarii pot fi trimişi în judecată fără acceptul Camerei din care fac parte »
px

Stiri Asemanatoare

» Miron Cozma, aşteptat la Lupeni
» Sârbu şi Berceanu, lideri interimari ai PSD şi PD-L la Senat
» Negocieri intercipriote: Reuniune la Nicosia între liderii politici ai celor două comunităţi din insulă
» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox