Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Căpşunarii români nu vor să se întoarcă în ţară
Stire din Social publicata in 18 Mar 2008.

Cei aproximativ 800.000 de români care muncesc legal în Spania nu sunt interesaţi să se întoarcă să lucreze în ţară. S-ar râzgândi însă, dacă firmele la care sunt angajaţi ar veni să investească în România, a declarat marţi, la Bistriţa, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri.
“Probabil că acum vom avea un teren fertil, pentru că sectorul construcţiilor în Spania este la nivelul anului 1994, deci o scădere drastică, impresionantă în acest sector. Spaniolii nu au reuşit să îşi dezvole afaceri şi în străinătate şi este un motiv pentru care avem o discuţie continuă cu ei, să lămurim companiile spaniole în acest domeniu să vină în România, să investească aici, pentru că, har Domnului, noi mai avem multe de construit. Şi ar fi o modalitate ca muncitorii noştri, care lucrează la aceste companii, să se întoarcă în România”, a declarat Ovidiu Silaghi.
Nici românii care muncesc în Italia (aproximativ 800.000 de persoane), nu dau semne că se vor întoarce în ţară. Şi asta pentru că marea lor majoritate şi-au cumpărat case şi s-au mutat cu familiile în Peninsulă, a arătat Silaghi.
Ministrul încearcă totuşi să îi atragă pe românii care lucrează peste hotare şi care au pus un ban deoparte, printr-o măsură menită a dezvolta sectorul IMM-urilor: majorarea creditului nerambursabil acordat de minister pentru cei care îşi deschid o afacere la 25.000 de euro.
“Chiar ieri (n.r. – luni) am decis să mărim suma alocată din programul naţional. Vom acorda pentru companii care acum se înfiinţează o sumă nerambursabilă de 25.000 de euro. Ştiu că nu este foarte mare, nu poţi să porneşti mari afaceri cu 25.000 de euro, dar mă gândesc că, totuşi, poţi să-ţi faci o mică firmă de servicii sau în sectorul de prestări servicii, construcţii. Iar unul care vine din Italia sau Spania, se întoarce acasă, sigur mai vine cu un bagaj de 25-30.000 de euro şi poate să înceapă o afacere cu această sumă”, a spus Silaghi.
Ministrul Ovidiu Silaghi a participat marţi, la Bistriţa, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din judeţ, în vederea găsirii de soluţii pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Acestă conferinţă economică a fost organizată de minister în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Bistriţa-Năsăud şi BTL Design.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Tăriceanu vrea ca fondurile europene să fie distribuite prin CEC
Stirea urmatoare: Proiectul pentru vârstnici “Omul la nevoie se cunoaşte” »
px

Stiri Asemanatoare

» Moare de foame, în arest la domiciliu
» Românii nu constituie o problemă pentru autorităţile britanice
» Doar 10% dintre români ştiu foarte bine engleza
» Jumătate dintre români trăiesc de azi pe mâine
» Românii economisesc mai mult
» Actor român, în plin scandal sexual
» Regina Angliei are strămoşi români!
» O treime dintre români simte efectele crizei
» Peste 70% din imigranţii români din Madrid ar dori să revină în ţară
» Mii de marinari români, fără locuri de muncă în 2009

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox