Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Nokia a inaugurat prima linie de asamblare
Stire din Social publicata in 11 Feb 2008.

Compania Nokia a anunţat, luni, începerea producţiei de dispozitive mobile în fabrica sa de la Cluj, marcând astfel un moment important în evoluţia investiţiei companiei în România, transmite corespondentul ROMPRES.
La evenimentul care a marcat debutul producţiei, Juha Putkiranta, senior vicepreşedinte, l-a anunţat telefonic pe ambasadorul Finlandei în România, Tapio Saarela, că dispozitivul care le permite realizarea acelui apel este primul telefon fabricat în România – un model Nokia 1200.
“Suntem încântaţi de faptul că oamenii din România, care ne împărtăşesc viziunea, sunt dornici să vină să lucreze la Nokia. În fiecare săptămână, noi angajaţi se alătură echipei noastre. Fabrica de la Cluj va deveni o parte importantă a reţelei noastre globale de centre de producţie şi va opera conform aceloraşi procese, cerinţe de calitate şi standarde regăsite în toate fabricile Nokia”, a declarat Juha Putkiranta.
La inaugurare au mai luat parte preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum şi consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai firmei Tetarom, care administrează parcul industrial de la Jucu, aflat la 18 kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ.
Decizia Nokia de a deschide la Cluj o platformă de producţie a fost luată în primăvara anului 2007, aceasta fiind şi una dintre cele mai mari investiţii post-decembriste din România.
Pentru a facilita instalarea companiei finlandeze în judeţ, Consiliul Judeţean a demarat construirea unui parc industrial care va avea o suprafaţă de 159 de hectare, platforma Nokia urmând să ocupe 90. În acest parc vor mai veni şi alte firme, care vor desfăşura activităţi conexe producţiei de telefoane mobile.
Utilarea terenului a costat 33 de milioane de euro, iar zona va fi legată de Cluj-Napoca printr-o autostradă urbană, având în vedere că se preconizează ca parcul să fie vizitat zilnic de puţin 300 de camioane.
În urma venirii la Cluj a companiei finlandeze, se vor crea aproximativ 15.000 de locuri de muncă, investiţia totală ridicându-se la 200 de milioane de euro. De asemenea, în anul 2010, sumele care se vor aduna doar din taxele salariale ale angajaţilor Nokia şi ale firmelor conexe vor fi de 59 de milioane de euro.
“Decizia de a amplasa noua fabrică Nokia în România reflectă cererea crescută de dispozitive mobile pe pieţele din Europa de Est şi Africa. Zona Cluj a fost aleasă datorită mai multor factori, printre care disponibilitatea unei forţe de lucru calificate, logistica internă şi externă eficientă, tradiţia industrială a zonei şi nu în ultimul rând, posibilitatea de a construi un parc industrial pentru a găzdui furnizorii şi partenerii Nokia”, se arată într-un comunicat al companiei, transmis luni.
Lucrările de construcţie la fabrica Nokia au început în luna iulie a anului 2007, iar prima etapă s-a încheiat într-o perioadă de şapte luni. Se estimează că inaugurarea oficială a fabricii va avea loc în trimestrul al treilea al acestui an.
În prima etapă a demarării producţiei, Nokia va angaja la Cluj aproximativ 500 de oameni, iar până la sfârşitul anului 2009, fabrica va avea aproximativ 3.500 de angajaţi. În prezent sunt angajate 350 de persoane.
Nokia este liderul mondial în domeniul telefoniei mobile şi produce o gamă largă de dispozitive, oferind astfel clienţilor acces la experienţe mobile diverse: muzică, servicii de navigaţie, vizualizare de conţinut video, vizionare TV, utilizare de jocuri şi imagini, precum şi posibilitatea de a lucra în afara biroului. Nokia oferă, de asemenea, echipamente, soluţii şi servicii pentru reţelele de comunicaţii.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Platformă de e-learning pentru persoanele cu dizabilităţi
Stirea urmatoare: Autoarea unei false alarme cu bombă, prinsă de poliţişti »
px

Stiri Asemanatoare

» Cluj: Bărbat amendat cu 1.500 lei pentru propagandă electorală
» Marius Nicoară (PNL): PNL Cluj optează pentru sprijinirea lui Geoană
» Cluj: Trei dosare penale pentru infracţiuni electorale
» Cluj: Peste 90% dintre clujeni vor mai puţini parlamentari, iar 78% parlament unicameral
» Cluj: Marius Nicoară atenţionează în privinţa fraudării alegerilor
» Cluj: PNL va sesiza BEJ pentru apariţia unor fluturaşi denigratori
» Cluj: Funar cere BEJ să dea jos afişele cu ‘maimuţe’
» Cluj: Preşedintele PNL în turneu electoral clujean
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Cluj: Lucia Nora Morariu şi-a lansat candidatura pentru Senat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox