Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Oreste despre istoria societăţilor secrete
Stire din Social publicata in 02 Mar 2008.

Istoria societăţilor secrete, apariţia lor, poziţionarea faţă de acestea a “profanilor” şi a “iniţiaţilor” au fost principalele teme ale conferinţei susţinute, sâmbătă, de omul de televiziune Oreste Teodorescu, la Sala Dalles.
În expunerea sa, el a precizat încă de la început că, faţă de aceste societăţi secrete, există o poziţionare extrem de radicală – cei care sunt admiratori fanatici ai fenomenului şi aceia care contestă dogmatic orice fel de trăiri oculte.
Poziţionându-se “undeva la mijloc” între cele două raportări, Oreste a încercat o expunere bazată de “filonul raţional”, explicând, că, din punct de vedere strict istoric, cele mai vechi societăţi secrete sunt cele şamanice, şamanii fiind primii care, în opinia sa, au conştientizat existenţa altor dimensiuni.
O dată cu apariţia credinţelor religioase în Egiptul antic, apare şi prima concepţie care face separarea dintre lumea “iniţiaţilor” şi aceea a “profanilor”.
Urmând filonul istoric, Oreste a vorbit despre apariţia societăţilor secrete în Evul Mediu, în care dogmatismul religios a îndepărtat pe adepţii acelor doctrine ce nu mai erau în concordanţă cu cea oficială. Aceste societăţi aveau să se dezvolte ulterior în epoca modernă, ajutate şi de noile mentalităţi pe care această epocă le-a propus.
Totodată, Oreste a vorbit şi de treptele iniţiatice, în care, pornind de la “aptitudinile individuale” ale celui care doreşte lumina cunoaşterii, acesta ajunge la cunoaşterea unei lumi în care divinitatea nu mai e constrânsă de percepte şi dogme şi, ulterior, se reîntoarce în lumea reală cu o nouă viziune, care îl face mai puţin “sensibil” faţă de lucrurile efemere, trecătoare.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Schelet uman din Epoca fierului, descoperit în parc
Stirea urmatoare: Nicolăescu nu cedează presiunii farmaciştilor »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox