Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Sediul BNR pichetat de tineri preocupaţi de soarta Parcului cu Platani
Stire din Social publicata in 10 Mar 2008.

Sediul central al Băncii Naţionale a României a fost pichetat duminică de 20 de tineri voluntari membri ai Asociaţiei Bucureşti şi Asociaţiei 21 Decembrie, în semn de protest faţă de lipsa de transparenţă a BNR în legătură cu soarta Parcului cu Platani din cartierul Cotroceni.
Tinerii voluntari au lansat în urmă cu o lună o campanie de salvare a Parcului cu Platani, după ce accesul pe aleile acestuia a fost închis de către BNR în luna ianuarie, deşi locuitorii zonei Cotroceni s-au plimbat liber după 1990 de când complexul sportiv din cartier a fost preluat de Banca Centrală.
Pe 12 februarie, membrii asociaţiei au transmis BNR, în baza legii privind transparenţa decizională, o adresă prin care solicită redeschiderea parcului, prezentarea planurilor în legătură cu viitorul bazei sportive şi a parcului, marcarea şi protejarea corespunzătoare a platanilor, precum şi consultarea locuitorilor din Cotroceni în legătură cu orice modificare a complexului.
“Conform legii, BNR trebuia să răspundă în termen de 30 de zile, însă nu a făcut-o, iar prin pichetarea de azi dorim să atragem atenţia că nu acceptăm să fim ignoraţi, că suntem hotărâţi să apărăm Parcul cu Platani”, a afirmat Alexandru Binescu, preşedintele Asociaţiei Bucureşti.
El a susţinut că, potrivit legii, dacă BNR nu răspunde în termen de 30 de zile solicitărilor formulate de organizaţii, acestea au fost acceptate şi trebuie aplicate.
De asemenea, tinerii voluntari, care au afişat un banner uriaş inscripţionat cu sloganul “Într-o Capitală sufocată, nu confiscaţi o ultimă zonă de verdeaţă!”, au menţionat că sunt hotărâţi să se adreseze instanţei dacă BNR nu va respecta legea şi îi va ignora în continuare.
Ei au citat unele informaţii apărute în presă potrivit cărora BNR ar intenţiona să demareze un proiect imobiliar pe terenul Parcului cu Platani, unde se află o treime dintre arborii protejaţi din Bucureşti.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Nouă localităţi afectate de inundaţii
Stirea urmatoare: Curtea Constituţională decide asupra conflictului dintre Parlament şi Ministerul Public »
px

Stiri Asemanatoare

» Comisie de dialog social cu taximetriştii
» Telemedicină în cardiologie cu spitale din Anglia şi Grecia
» Elevii români, medaliaţi la Olimpiada Balcanică de Matematică
» Comisia interministerială: Fetiţa de 11 ani poate face avort în România
» Testări gratuite ale auzului şi văzului
» Trei sferturi dintre absolvenţii de gimnaziu repartizaţi la licee, în prima etapă
» Peste 33.000 de fumători mor anual în România
» Anual sunt diagnosticate 50.000 de persoane cu diabet zaharat în România
» Sindicatele miniere ameninţă cu greva generală
» Şapte profesori din zece preferă să predea cu ajutorul calculatorului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox