Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Alba:Recompensă pentru mărturii privind distrugerea afişelor electorale
Stire din Alegeri 2008 publicata in 10 Nov 2008.

Candidaţii social-democraţi din Alba au anunţat, luni, că vor oferi recompense celor care prezintă dovezi cu cei care le distrug materialele de propagandă electorală – afişe, bannere sau mash-uri.

‘Am decis să plătim orice mărturie care înfăţişează impostorii ce ne distrug materialele publicitare’, se arată într-un anunţ de presă semnat de toţi cei şapte candidaţi social-democraţi din judeţul Alba pentru parlament. Au fost transmise spre mediatizare şi două numere de telefon, la care social-democraţii aşteaptă să fie contactaţi în acest sens.

Un alt candidat la Camera Deputaţilor, interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, susţine că i-au fost distruse în jur de 10.000 de afişe, un banner şi un mash. Candidat în colegiul nr. 5, zona Munţilor Apuseni, liberalul Nicolae Furdui Iancu susţine că aceste ‘acte de vandalism şi de huliganism’ sunt ‘făcute în numele unor candidaţi care vin ziua în faţa oamenilor cu promisiuni şi se bat cu pumnul în piept, iar noaptea se transformă în comandouri de mercenari care distrug afişajul electoral’.

Pe de altă parte, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, de la începutul campaniei electorale au fost semnalate doar patru incidente, care au fost soluţionate sau se află în curs de soluţionare.

Astfel, trei persoane au fost sancţionate contravenţional pentru acoperirea prin orice mod a afişelor de propagandă electorală. În alte trei cazuri, poliţia efectuează verificări în ceea ce priveşte distrugerea de afişe electorale.

Un număr de 47 de candidaţi, printre care şi trei independenţi, s-au înscris în Alba în competiţia electorală pentru a obţine unul din cele şapte mandate de parlamentar, din care cinci de deputat şi două de senator, aferente acestui judeţ. Au fost depuse liste complete de către PD-L, PNL, Alianţa PSD+PC, UDMR, PNG CD şi PRM. Două partide au câte un singur candidat. Mai candidează şi trei independenţi la Camera Deputaţilor.

Numărul total de persoane cu drept de vot pentru alegerile din 30 noiembrie este de 322.142. În judeţul Alba, vor fi organizate 427 de secţii de votare, cu 23 mai multe decât la alegerile locale.

Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cluj: Lucia Nora Morariu şi-a lansat candidatura pentru Senat
Stirea urmatoare: Suceava:Garda de Mediu cere primarilor să cureţe copacii de afişe »
px

Stiri Asemanatoare

» Alba: Primele sesizări depuse la Biroul Electoral de Circumscripţie
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox