Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Frunda: În următorii ani trebuie să dobândim autonomie culturală şi teritorială
Stire din Alegeri 2008 publicata in 26 Nov 2008.

Senatorul Gyorgy Frunda, candidatul UDMR pentru Senat în colegiul Uninominal nr. 1 Târgu Mureş, a declarat, marţi seara, în cadrul festivităţii de închidere a campaniei electorale de la Târgu Mureş a Uniunii, că în următorii patru ani trebuie construit pe terenul autonomiei şi trebuie dobândită autonomia culturală şi teritorială.

‘Acum 18 ani am redobândit terenurile luate abuziv – clădirile şcolilor, bisericile, acum avem mai multe şcoli maghiare în Ardeal, mai multe decât în perioada interbelică, în peste 1000 de localităţi avem inscripţii bilingve. În următorii ani va trebui să construim pe terenul autonomiei, trebuie să dobândim autonomie culturală şi teritorială, contăm pe dvs. în 30 noiembrie. Suntem o familie şi numai împreună putem să ne chivernisim’, a declarat Frunda în faţa a aproximativ 6.000 de persoane.

Senatorul a declarat presei, la finalul festivităţii, că în 1990 maghiarimea din România a început să construiască cu trei principii pe drumul democraţiei, a drepturilor minorităţilor şi a statului de drept.

‘Şi în 18 ani am obţinut drepturi care constituie părţi ale deciziei autonome. Acest drum trebuie continuat şi trebuie să obţinem cele două forme de autonomie, cea culturală care este etnică şi cea teritorială care nu este etnică, dar care se completează reciproc. Sper că vom fi într-o coaliţie guvernamentală şi nu am spus altceva decât ce spune trendul european. În Europa de astăzi autonomiile teritoriale sunt la ele acasă şi România va ajunge acolo. Dacă studiaţi ce spun reprezentanţii viitoarelor partide parlamentare româneşti nu folosesc noţiunea de autonomie, dar cea de descentralizare o folosesc, ceea ce înseamnă acelaşi lucru’, a precizat Gyorgy Frunda.

Acesta a arătat că mesajul său pentru alegători este să meargă la vot.

‘Să vină la drept toată lumea. Cred că este un drept, dar este şi o obligaţie morală. Cel care nu vine la alegeri nu va avea dreptul moral să pună întrebări’, a conchis senatorul.

Agerpres

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Iaşi: Partidele şi candidaţii se reclamă la Biroul Electoral
Stirea urmatoare: Pizza cu sarmale de la Jerry’s »
px

Stiri Asemanatoare

» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină
» CV Tudor: Parlamentul n-o să reziste până la Paşte
» Adriean Videanu a votat pentru o clasă politică nouă
» Chişinău: Zeci de români nemulţumiţi că nu pot vota în Republica Moldova

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox