Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Geoană: A fost o campanie mai complicată ca oricând
Stire din Alegeri 2008 publicata in 28 Nov 2008.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, consideră că actuala campanie electorală pentru parlamentare, care se încheie peste câteva ore, a fost mai complicată ca oricare alta de până acum, mai ales că lipsa candidaţilor pentru Preşedinţie a trebuit să fie suplinită de o personalizare în jurul funcţiei de prim-ministru.

Prezent vineri, la Craiova, unde a susţinut ultima conferinţă de presă înainte de scrutinul parlamentar uninominal de duminică, Mircea Geoană a menţionat că, după această campanie electorală, PSD a câştigat 7 – 8 procente, iar PD-L a pierdut câteva puncte, motiv pentru care, după cum susţine preşedintele PSD, social-democraţii se află cu 6 – 7 puncte înaintea democrat-liberalilor.

‘A fost o campanie mai complicată decât oricând. Pe de o parte, am avut o oarecare dificultate pe care am încercat să o suplinim, legată de faptul că, în premieră, nu au fost alegeri prezidenţiale şi a fost o nevoie de personalizare a campaniei în jurul funcţiei de prim-ministru. Evident că primul-ministru rezultă în urma unui proces constituţional post-alegeri. Dar am ajuns în situaţia să mă duc în ţară şi să spună oamenii că vor să îl voteze pe Geoană. Or eu sunt candidat în colegiul Dăbuleni din Dolj. Am încercat să suplinim lipsa candidaţilor prezidenţiali care au reprezentat sarea şi piperul din ultimii ani printr-o personalizare în jurul funcţiei de premier’, a arătat liderul PSD.

Potrivit lui Geoană, prin aplicarea sistemului de vot uninominal, mult mai complicat decât până acum, a existat ‘un risc de atomizare a campaniei centralizate pe care PSD ştie să o facă şi a maşinăriei formidabile pe care PSD o posedă şi o dezvoltă’.

‘Partea bună este că am fost obligaţi să mergem în profunzimea României reale, am fost obligaţi să mergem cu toţii în teritoriu acum şi să muncim, pentru că sistemul păcătos pe liste spunea că, de obicei, doar candidaţii eligibili trag într-o campanie, iar ceilalţi mai stăteau pe după gard. Acum, fiecare are o şansă corectă să câştige şi aş spune că este campania de parlamentare în care s-a muncit cel mai mult. S-a muncit pe brânci, s-a muncit bine, iar acest lucru se vede şi în sondaje. Iar faptul că, după patru săptămâni, partidul nostru a câştigat 7-8 puncte în sondaje şi adversarii noştri au pierdut câteva puncte bune şi suntem azi cu un avans 6-7 puncte faţă de PD-L la nivel naţional arată că s-a muncit bine şi coerent la nivel naţional şi sunt mândru că am fost conducătorul unei campanii care, până la urmă, a adus PSD acolo unde îi este locul – numărul 1 în România’, a susţinut Mircea Geoană.

Agerpres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cluj: Marius Nicoară atenţionează în privinţa fraudării alegerilor
Stirea urmatoare: De ziua sa, Vadim Tudor promite că nu va ieşi din politică »
px

Stiri Asemanatoare

» Geoană: Angajamentele luate faţă de pensionari nu sunt tranzacţionabile
» Buzău: Geoană – Politica externă trebuie să-şi schimbe priorităţile
» Boc: Mircea Geoană nu poate fi luat în serios
» Geoană vrea îngheţarea salariilor parlamentarilor
» Geoană: Stolojan, un om al trecutului
» Geoană: Nu aş accepta un Guvern de tehnocraţi
» Gorj: Mircea Geoană a obţinut 37,2% în judeţ
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Începe votul în SUA şi Canada

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox