Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Mureş: Borbely face apel la transporatori să aducă tinerii acasă în ziua votării
Stire din Alegeri 2008 publicata in 15 Nov 2008.

Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţei, Laszlo Borbely, candidatul UDMR la Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal nr. 1 Târgu Mureş, a declarat, sâmbătă, că a făcut apel la companiile de transport să asigure transportul studenţilor în localităţile de domiciliu, pentru ca aceştia să îşi poată exercita dreptul de vot.

‘Noi facem un apel la acele companii care cred că e bine să asigure un autobuz-două să îi aducă acasă pe tineri să voteze. Şi asta indiferent de partid. Ne interesează cu ce partid votează – chiar dacă ne interesează să obţinem şi noi voturi – dar să vină acasă să îşi exercite dreptul de vot. S-a pus problema că că studenţii nu pot vota în localităţile în care învaţă, ci numai în localitatea de domiciliu. Noi vom avea o acţiune de sensibilizare să vină acasă să voteze. Probabil că sunt oameni, companii – nu partide – care vor putea să sprijine acest lucru, să sprijine aducerea acasă a celor care sunt la Cluj sau în altă parte’, a arătat Laszlo Borbely.

Candidatul a ţinut să îi felicite pe membrii Conferinţei Tineretului Maghiar din România care au iniţiat o caravană de informare a studenţilor şi tinerilor cu privire la importanţa exercitării dreptului de vot.

‘Aceşti tineri au pornit din data de 3 noiembrie, cu un autobuz, vor parcurge 6.000 de km, în fiecare zi, vor parcurge fiecare judeţ şi mai multe localităţi. Trebuie să îi facem pe oameni să înţeleagă cât de important e să votezi, cât de important este să participi la acest exerciţiu democratic. Trebuie să transmitem acest mesaj foarte clar’, a afirmat Borbely.

Laszlo Bodor, copreşedintele Conferinţei Tineretului Maghiar din România, a declarat sâmbătă că UDMR şi-a îndreptat atenţia asupra tinerilor în fiecare an electoral, iar în această campanie organizaţia trebuie să transmită un mesaj pentru ca aceştia să vină acasă şi să voteze.

‘Legislaţia nouă a uninominalului este greşită şi este şi discriminatorie faţă de studenţi, acei 4% după datele IPP. Aceştia pot să voteze unde au domiciliu stabil. Am pornit simbolic acest autobuz ca să îi determinăm pe studenţi să vină acasă în ziua alegerilor. Evident avem şi alte acţiuni pentru ca aceşti tineri să nu fie privaţi de dreptul de a vota’, a conchis Laszlo Bodor.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Buzău: Un candidat PSD promite a 13-a pensie
Stirea urmatoare: Botoşani: Marş al tăcerii împotriva violenţei organizat de PD-L »
px

Stiri Asemanatoare

» Mureş: Proces-verbal semnat ‘în alb’ la o secţie de votare din Târgu Mureş
» Plângerea UDMR împotriva Primăriei Târgu Mureş, respinsă
» Mureş: Alegerile pentru prezidenţiale ar putea fi anulate la o secţie de votare
» Mesajele UDMR în campanie: modernizare şi autonomie
» Mureş: Premierul, în vizită la Ogra, Band şi Sărmaşu
» Cluj: UDMR îi va duce pe studenţi cu autobuzul la vot
» Mureş: PNL, acuzat de presiuni politice asupra profesorilor
» Suceava:Candidatul UDMR vrea amendarea legii privind statutul minorităţilor
» Edler Andras (UDMR) : Nu vreau să trăim ca în “Mad Mex”
» Satu Mare: UDMR propune ca tinerii să poată vota la 16 ani

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox