Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Păpuşile de porţelan, din nou la modă
Stire din Diverse publicata in 10 Mar 2008.

Păpuşile cu cap din porţelan au intrat din nou în atenţia colecţionarilor, stârnind interesul femeilor din Sfântu Gheorghe, transmite corespondentul ROMPRES.
Un întreprinzător particular care cultivă tradiţiile a deschis într-un magazin din centrul municipiului Sfântu Gheorghe un raion unde vinde păpuşi cu cap de porţelan, fiind unicul de acest fel din judeţul Covasna.
El a declarat că, de regulă, femeile sunt cele care cumpără astfel de păpuşi, nu pentru fiicele lor, cum s-ar putea crede, ci pentru a-şi decora locuinţele cu un obiect mereu la modă şi tot mai valoros odată cu trecerea timpului.
Deşi mult mai rare, păpuşile cu cap de porţelan pictate manual nu costă mai mult decât o păpuşă Barbie autentică, adică între 40 şi 120 de lei, în funcţie de mărime.
În lume sunt sute de colecţionari de astfel de păpuşi iar cele mai valoroase, realizate pe vremuri de meşteri renumiţi, se vând la casele de licitaţii cu mii de euro.
Valoarea unei păpuşi este dată atât de vechime, calitatea materialului şi a execuţiei, numele celui care i-a dat ‘viaţă’, cât şi de alte lucruri, cum ar fi spre exemplu povestea ei ori vreo persoană celebră căreia să-i fi aparţinut.
Perioada de glorie a păpuşilor din porţelan a fost între anii 1860 şi 1890, când au atins culmea eleganţei şi a minuţiozităţii realizărilor.
Cele mai celebre au fost manufacturile ‘Jumeau’ din Franţa şi ‘Armand Marseille’, denumită după numele unui prinţ rus care a cumpărat o veche fabrică de porţelan din Germania, lansând prin păpuşile sale o adevărată modă în ce priveşte felul în care trebuia să se îmbrace şi să arate aristocraţia din acea vreme.
După Primul Război Mondial păpuşile din porţelan au fost detronate de cele din cauciuc, celuloid şi plastic, care puteau fi manevrate fără nici un risc şi care au prefigurat succesul celebrei Barbie.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « S-a deschis Festivalul Filmului Francofon
Stirea urmatoare: Creştinii ortodocşi intră în postul mare »
px

Stiri Asemanatoare

» Băsescu a câştigat alegerile în judeţul Covasna, relevă numărătoarea paralelă a PD-L
» Aniversare în lumea teatrului de papusi si marionete
» Proprietarul clădirii Consiliului Judeţean cere taxă de intrare
» Patron muşcat de gât de un interlop
» Veveriţele americane fac obiectul unei interpelări în parlament
» Concursul de slăbit, câştigat cu masaj şi multă mişcare
» Rossignol şi Amer Sports, invitate să îşi mute producţia în judeţul Covasna

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox