Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Poliţia se implică în rezolvarea cazului câinilor ucişi
Stire din Diverse publicata in 02 Feb 2008.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea a solicitat Direcţiei Sanitar-Veterinare un punct de vedere privind cazul celor aproape 100 de câini morţi găsiţi în cursul acestei săptămâni în apropierea pădurii din localitatea Somova, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Daniela Condrea.
Ea a precizat că, după ce au fost găsite cadavrele câinilor, lucrătorii instituţiei au solicitat DSV lămuriri cu privire la circumstanţele în care aceştia au murit.
“Avem nevoie de date referitoare la condiţiile în care au murit câinii, dacă patrupedele au suferit leziuni ca urmare a unor lovituri, de când datează rănile. Acum nu putem spune că am demarat o anchetă, dar am solicitat clarificări DSV, iar în funcţie de răspunsul pe care îl vom primi vom decide dacă vom merge mai departe”, a spus Daniela Condrea.
Ea a adăugat că noua lege pentru protecţia animalelor nu stabileşte competenţe speciale în sarcina poliţiei, normele de aplicare a noului act normativ urmând să fie făcute publice în perioada următoare.
“Am sprijinit până acum activitatea organizaţiilor neguvernamentale care apără drepturile animalelor şi am efectuat controale la adăpostul de animale de fiecare dată când ne-au solicitat. Potrivit vechii legi însă, competenţele noastre erau limitate”, a menţionat purtătorul de cuvânt al IPJ.
Marţi, 29 ianuarie, în apropiere de pădurea din localitatea tulceană Somova, au fost descoperite cadavrele a aproape 100 de câini. În timp ce asociaţiile neguvernamentale susţin că au dovezi potrivit cărora leşurile aparţin câinilor din adăpostul de animale al Primăriei Tulcea, conducerea firmei Servicii Publice a municipalităţii, cu atribuţii în domeniul ecarisajului, afirmă că nu are nici o legătură cu masacrul.
De asemenea, două zile mai târziu, joi seara, în apropiere de adăpostul de animale al Primăriei Tulcea, au mai fost descoperite leşurile a circa 30 de câini, asociaţiile neguvernamentale susţinând că acestea erau în locul respectiv încă de luni, 28 ianuarie.
Din cauza condiţiilor improprii din adăpostul de animale al municipalităţii, DSV l-a închis în decembrie 2007, potrivit directorului societăţii Servicii Publice, Cezar Jipa, iar activitatea de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile oraşului Tulcea a fost sistată.
Cu toate acestea, asociaţiile neguvernamentale afirmă că în continuare societatea Servicii Publice strânge animalele de pe străzile oraşului, numărul de câini din adăpost fluctuând de la o zi la alta.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cioacă şi-ar fi plătit complicele pentru a sparge adresa de mail a Elodiei
Stirea urmatoare: Arădenii care au cucerit Aconcagua, au revenit acasă »
px

Stiri Asemanatoare

» Gorj: Ionel Manţog, anchetat pentru ucidere din culpă
» Tulcea: PSD verifică alegătorii din secţiile speciale
» Două persoane cercetate pentru vot multiplu
» Suceava: Un panou electoral, furat şi aruncat într-un şanţ
» Teleorman: ‘Scriitori’ de mesaje electorale, amendaţi de poliţişti
» Vrancea: Poliţia anchetează şase infracţiuni electorale
» Olt: Incident electoral la Bărăşti
» Tulcea: Candidat PNG-CD acuzat că dă peşte electoratului
» Tulcea: Început de campanie electorală fără prea mult zgomot
» Olt: Candidat PNL, la Poliţie pentru lipire ilegală de afişe

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox