Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Schelet uman din Epoca fierului, descoperit în parc
Stire din Diverse publicata in 02 Mar 2008.

Un schelet uman datând din Epoca fierului a fost găsit în Parcul Copiilor din municipiul Arad, de către muncitorii care efectuau nişte săpături, transmite corespondentul ROMPRES.
Muncitorii care lucrau la amenajarea unui nou loc de joacă în Parcul Copiilor din municipiul Arad, au descoperit în timp ce săpau o groapă, la o adâncime mai mică de un metru, de mai multe oase umane.
Întrucât locul unde au fost găsite oasele era situat în imediata vecinătate a intrării în incinta Complexului Muzeal Arad, muncitorii au alertat arheologii, iar aceştia au alertat la rândul lor poliţia, în vederea efectuării investigaţiilor criminalistice care se impuneau, conform celor legale.
În cele din urmă s-a dovedit că nu era vorba de un caz de competenţa criminaliştilor, deoarece s-a stabilit că oasele găsite proveneau de la un schelet datând de acum peste 3.000 de ani, adică din Epoca fierului.
“Tracologii sunt cei care vor formula o ipoteză privind existenţa acestei aşezări, în ruinele căreia a fost găsit scheletul. După datele recoltate până acum, se pare că nu este vorba de un singur schelet, însă, deocamdată, nu putem da informaţii exacte legate de această aşezare. Putem însă face o legătură cu şirul de descoperiri care s-au făcut în anul 1978, când s-au făcut săpături pentru fundaţia Hotelului Continental (Astoria), situat în apropiere, oasele descoperite în parc părând să dateze din aceeaşi perioadă, aproximativ din jurul anului 1000 Înainte de Hristos, cunoscută de arheologi drept perioada Hallstadt, B1″, a precizat dr.Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « MECT a stabilit criteriile de admitere în învăţământul superior
Stirea urmatoare: Oreste despre istoria societăţilor secrete »
px

Stiri Asemanatoare

» Arad: Social-democraţii şi liberalii agrează ideea unui viitor parteneriat politic
» Fitness şi locuri de joacă, în Parcul ‘Regina Maria’
» Arad: Au fost afişate machetele buletinelor de vot
» Arad: Teatrul ‘Aradi Kamaraszíház’, în turneu la Szeged
» Un tren ‘Săgeata Albastră’, deraiat în judeţul Arad
» Incendiu în Parcul Natural Porţile de Fier
» Arad: Grav accident pe DN 69, Arad – Timisoara
» Bacalaureat 2008 – Arad: Promovabilitate de 100% la prima probă a Bacalaureatului
» A patra ediţie a Festivalului ‘Theatrum Mundi’
» Un agent arădean, ales poliţistul anului în România

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox