Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Solul de la Copşa Mică nu poate fi încă înlocuit
Stire din Diverse publicata in 20 Apr 2008.

Solul poluat de la Copşa Mică nu va putea fi înlocuit încă pe suprafeţe mari, din cauza poluării de peste 70 de ani produsă de combinatul din cel mai nociv oraş din România, a declarat, duminică, într-un interviu acordat ROMPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch.
“Nu cred că există o metodă rapidă. Eu cred că aceasta este calea cea bună de a se studia care sunt posibilităţile, pentru că aici a avut loc o poluare de 70 de ani. (…)La noi, este aşa de mare suprafaţa contaminată, costurile sunt aşa de mari, încât poluarea ajunge la Micăsasa aproape cu aceeaşi intensitate cu care este la Copşa Mică”, a spus Bottesch.
Acesta a spus că de mai bine de doi ani, CJ Sibiu a demarat un studiu preliminar pentru a pregăti “unele acţiuni de amploare pentru remedierea solului”. De anul trecut, CJ Sibiu colaborează cu specialiştii Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu, dar şi cu specialişti germani, care “lucrează pe unele suprafeţe experimental, pentru a vedea dacă există şanse de remediere a solului”, a precizat Bottesch.
Deocamdată, autorităţile aşteaptă rezultatele specialiştilor, care ar putea dura chiar şi cinci ani.
“Din păcate, noi nu avem o pârghie, dar am speranţa că normele UE vor fi respectate din ce în ce mai strict, iar Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu îşi vor face datoria şi se va ajunge ori la sistarea activităţii la Sometra, ori la îmbunătăţirea coeficienţilor de mediu”, a adăugat preşedintele CJ Sibiu.
Poluarea cu metale grele şi dioxid de sulf din oraşul Copşa Mică are efecte negative asupra mediului ambiental (apă, sol, alimente, vegetaţii) şi asupra sănătăţii locuitorilor din zonă, prezenţa plumbului în atmosferă provocând afecţiuni cronice, precum tumefierea articulaţiilor, deficienţă respiratorie sau paralizia muşchiului laringian.
Producătorul de zinc şi plumb SC Sometra SA din Copşa Mică, deţinut de compania greacă Mytilineos Holding, a obţinut autorizaţia integrată de mediu în luna iunie 2006, având obligaţia ca până în anul 2014 să reducă emisiile de poluanţi, precum dioxidul de sulf şi pulberi cu conţinut de metale grele.
Nivelul poluării în zonă este mult peste maximele admise, în anul 2007 înregistrându-se în atmosferă un nivel de emisii de dioxid de sulf de 125 de ori mai mare decât norma admisă.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Slujba Sfântului Gheorghe şi cea a Duminicii Floriilor-oficiate împreună
Stirea urmatoare: S-a constituit Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România »
px

Stiri Asemanatoare

» Poluare de 125 de ori mai mare in Copşa Mică
» Numărul mediu al salariaţilor a crescut în 2007 cu 218.100 persoane
» Ministrul Mediului, mulţumit de rezultatele “marii debarasări”
» 200 de kg de hârtie, reciclate cu ajutorul muzicii
» Parc natural de dezvoltare în Pădurea Craiului
» Ministerul Mediului: Timişoara, primul oraş care va asigura necesarul de spaţiu verde
» “Ora Pământului”, marcată la Sfântu Gheorghe
» Sulfina Barbu: Ministrul Mediului a blocat accesul la fondurile europene
» Ministerul Mediului, optimist în ce priveşte renaturarea Deltei
» Marş al studenţilor bucureşteni pentru protejarea mediului

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox