Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Bacalaureat 2008 – Cluj: Sursa de pe Yahoo Messenger – un informatician din judeţul Braşov
Stire din Educatie publicata in 25 Jun 2008.

Personajul care a transmis pe Yahoo! Messenger item-ii pentru proba orală de Limba şi Literatura Română de la Bacalaureat este un informatician din judeţul Braşov, a declarat, miercuri, pentru ROMPRES, Anca Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj (ISJC), citând surse judiciare. “Elevii care au aflat subiectele pentru proba orală de Limba şi Literatura Română de pe internet nu vor fi pedepsiţi, pentru că ei au avut acces la o sursă liberă de informaţie online”, a precizat Anca Radu, menţionând, în context, că desfăşurarea probei de examen nu a fost în nici un fel afectată de acest incident.

“Au fost 300 de întrebări, iar elevul care a sesizat postarea subiectelor pe internet, prin profesorul său, spunea că le-a obţinut cu două ore înainte de a intra la oral, dar nu i-au fost de folos pentru că, oricum, nu mai putea să rezolve atât de multe subiecte într-un timp atât de scurt. Mai ales că nu era vorba de subiecte de literatură, care au fost scoase din programa de bacalaureat, la proba orală”, afirmă purtătoarea de cuvânt a ISJC. Luni, în jurul prânzului, un profesor a semnalat Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj că un număr de elevi deţine item-ii la proba orală de Limba şi Literatura Română. Unul dintre elevi a motivat că le-a obţinut prin Yahoo! Messenger de la un prieten care le avea, la rândul său, de la cineva din alt judeţ.

Inspectoratul a sesizat imediat Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi, de asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj. În urma cercetărilor s-a stabilit că sursa nu este din judeţul Cluj, iar miercuri s-a aflat că sursa este un informatician din judeţul Braşov. Duminică după-masă, preşedinţii de comisii din toată ţara şi membrii comisiilor de bacalaureat au avut acces la CD-ul cu item-ii, care le era necesar pentru descărcarea subiectelor examenului, imprimarea şi punerea lor în plic, pentru a doua zi, când bacalaureatul urma să înceapă cu proba menţionată. Proba orală de Limba şi Literatura Română s-a încheiat cu rezultate foarte bune în judeţul Cluj. Din 6.670 de elevi, peste 2.300 au obţinut note de zece. Majoritatea au obţinut note peste şapte. Un singur elev din judeţul Cluj, de la Grupul Şcolar dr. Ioan Raţiu din Turda, a fost eliminat, luni, din examen pentru că a încercat să copieze.

ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Bacalaureat 2008 – Bacalaureatul continuă cu a doua zi a probei orale la limba modernă
Stirea urmatoare: Bairam nemţesc la Euro »
px

Stiri Asemanatoare

» Adomniţei: Acţiunile cu tentă politică au dominat Bacalaureatul
» Candidatii la bacalaureat sustin, joi, ultima proba
» Bacalaureat 2008 – Bacalaureatul continuă cu a doua zi a probei orale la limba modernă
» Bacalaureat 2008 – Dâmboviţa: Peste 35% dintre elevi au luat 10 la bacalaureat
» Berindei: Istoria, limba şi literatura română nu pot fi marginale în formarea unui tânăr
» Bacalaureat 2008 – Giurgiu: Sute de note de zece la prima probă a bacalaureatului
» Bacalaureat 2008 – Harghita: Niciun elev nu a picat proba orală la maghiară, la bacalaureat
» Bacalaureat 2008 – Alba: Nici un elev respins la română şi maghiară
» Bacalaureat 2008 – Prahova: 35 la sută din candidaţi au luat 10 la bacalaureat
» Bistriţa-Năsăud: Un singur elev respins la română oral, la bacalaureat

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox