Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Hoti romani, arestati la Verona
Stire din Externe publicata in 25 Jan 2008.

Patru români specializaţi în clonarea de carduri bancare, care acţionau în nordul Italiei (Verona), au fost arestaţi în urma unei acţiuni concertate a poliţiştilor români şi italieni.
Potrivit Serviciului Presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), la 19 ianuarie a.c., poliţiştii români, detaşaţi pentru o perioadă de trei luni în Italia în cadrul Proiectului ITARO 5, împreună cu colegii Questurii din Verona, l-au arestat pe V. Marian, în vârstă de 22 de ani, care făcea parte dintr-un grup organizat, specializat în clonarea de carduri bancare.

La data menţionată, tânărul, împreună cu D. Claudiu, 21 de ani, şi B. Titiana, 41 de ani, a reuşit să fure dintr-un complex comercial aflat la etajul patru al unei clădiri un bancomat în care cetăţenii italieni îşi introduceau cardurile pentru efectuarea de plăţi. Se presupune că cei trei români au fost cu câteva zile înainte la respectivul complex comercial şi au implantat în bancomat un microcip de citire a codurilor de acces de pe cardurile utilizatorilor, urmând ca datele înregistrate să le folosească pentru confecţionarea unor carduri bancare falsificate.

Cele trei persoane au fost arestate de poliţiştii italieni iar cei doi bărbaţi au indicat-o pe femeie ca fiind conducătorul operaţiunii. La audieri însă, aceasta a declarat că a furat aparatul de citire a cardurilor la solicitarea unui al patrulea român, pe care l-a întâlnit în gara din Verona şi care i-a dat suma de 1.000 de euro pentru a duce la bun sfârşit întreaga operaţiune.
De asemenea, ofiţerul român detaşat la Verona a participat, alături de poliţiştii italieni ai Poliţiei Feroviare, la o serie de activităţi care au avut ca rezultat arestarea a doi români care acţionau în grup organizat în mai multe localităţi din nordul Italiei, precum Verona, Mantova, Brescia şi Milano. În ultimii trei ani, gruparea a comis peste 1.000 furturi de autoturisme, aparate de colectat bani din staţiile feroviare şi alte bunuri din proprietate privată.

Unul dintre românii arestaţi a mai fost cercetat şi, de asemenea, arestat în Italia tot pentru comiterea de furturi de autoturisme, acesta folosind pe teritoriul Italiei un act de identitate falsificat. Rezultate foarte bune au fost înregistrate şi de ofiţerii români aflaţi în misiune la Torino, care au reţinut un conaţional împotriva căruia autorităţile din România emiseseră mandat de urmărire internaţională, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Sursa: Rompres

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Cristian Cioaca a fost arestat preventiv pentru 29 de zile
Stirea urmatoare: Fonduri pentru extinderea programului ‘Cornul si laptele’ »
px

Stiri Asemanatoare

» MAE: Peste 42.000 de români au votat în Italia
» Revoluţie în fotbalul italian! SERIE A – BIG BROTHER
» Cum se fura in Romania, chiar de sub nasul Politiei
» Italia începe deportarea imediată a imigranţilor ilegali
» Italia, codaşă în UE în ceea ce priveşte accesul la Internet
» În Italia sunt aşteptaţi la vot cel mult 45.000 de români
» Italia: 400.000 locuri de muncă pe contract temporar ameninţate
» Petre Roman: La Consulatul din Roma trebuie schimbaţi oameni – interviu
» MAE a organizat cele mai multe secţii de votare în SUA, Spania şi Italia
» Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox