Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

MAE a organizat cele mai multe secţii de votare în SUA, Spania şi Italia
Stire din Alegeri 2008 publicata in 17 Nov 2008.

SUA, Spania şi Italia sunt ţările unde MAE a pus la dispoziţia românilor rezidenţi cele mai multe secţii de votare, din totalul celor 221 destinate lor şi organizate în cele patru colegii uninominale pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi două pentru desemnarea Senatului.

SUA se află în topul statelor unde MAE a organizat cele mai multe secţii de votare. Astfel, rezidenţii români de pe teritoriul american vor putea vota în 30 de secţii, distribuite în toată ţara, cele mai multe aflându-se în Chicago (trei secţii).

În Europa, Spania şi Italia (cu 20, respectiv, 19 secţii) sunt ţările în care ministerul a înfiinţat cele mai multe puncte unde românii îşi pot exercita dreptul la vot. Pentru Spania, MAE a organizat în Madrid două secţii de votare, în timp ce pentru Italia, au fost create patru secţii la Roma, două la Milano şi două la Torino.

În Marea Britanie, scrutinul se va desfăşura la Londra, în cinci secţii de votare din cele 14 aflate pe tot teritoriul englez. Alte state aflate în clasamentul MAE la capitolul număr de secţii de votare sunt: Germania (şase secţii), Franţa (cinci), Grecia (patru), Belgia (patru), Republica Moldova (patru, toate la Chişinău).

MAE avertizează că, potrivit noii legislaţii în domeniu, la secţiile de vot din afara graniţelor României pot vota numai cetăţenii români care au domiciliul sau reşedinţa în ţara în care se află.
Pentru a vota, cetăţenii români au nevoie de acte de identitate valabile. Cetăţenii români nu vor putea vota pe baza documentelor de identitate provizorii, cum ar fi titlul de călătorie, mai precizează site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Agerpres

px
px

Etichete: , , , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Sălaj: Program special pentru eliberarea cărţilor de identitate
Stirea urmatoare: Gorj: Buletinele de vot pentru Senat au fost tipărite »
px

Stiri Asemanatoare

» Începe votul în SUA şi Canada
» S-au deschis cele două secţii de vot organizate pentru români la Madrid
» Petre Roman: La Consulatul din Roma trebuie schimbaţi oameni – interviu
» Românii din Italia vor avea la dispoziţie 19 secţii de votare
» Prahova: Preşedinţi de secţii, acuzaţi de abuz în funcţie
» Alba: SMS-uri electorale
» Braşov: Corlăţean a votat pentru un guvern puternic şi competent
» Galaţi: Ambulanţa a intervenit la două secţii de votare
» Gorj: Centenarii gorjeni şi-au exercitat dreptul la vot
» Vrancea: Modele de buletine de vot, găsite într-o maşină

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox