Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Cioacă rămâne deocamdată în arest
Stire din Justitie publicata in 30 Jan 2008.

Poliţistul Cristian Cioacă rămâne, deocamdată, în arest, chiar dacă magistraţii Curţii de Apel Braşov au decis, marţi, eliberarea acestuia sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de accesarea ilegală a corespondenţei electronice a soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în august 2007.

Decizia judecătorilor braşoveni nu este definitivă, procurorii DIICOT Braşov având la dispoziţie 24 de ore pentru a face recurs. În general, procurorii atacă soluţiile instanţelor care nu sunt definitive şi sunt nefavorabile Parchetului. După declararea recursului, dosarul va merge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă numai după ce judecătorii de la Curtea de Apel Braşov îşi vor motiva decizia de eliberare.

Eliberarea provizorie sub control judiciar presupune ca poliţistul Cristian Cioacă să nu părăsească teritoriul României, să se prezinte la organele de anchetă ori de câte ori este chemat, să nu schimbe locuinţa, să nu poarte niciun fel de armă asupra sa, nici în locuinţă, şi să nu aibă întâlniri cu Marian Niţu, Marius Breazu, Alexandru Enescu şi cu membri ai familiilor acestora. Marţi, în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov, Cioacă a explicat că cere eliberarea provizorie sub control judiciar pentru că este ofiţer de poliţie şi, dacă era să se sustragă urmăririi penale, o făcea până acum, dar nu are niciun motiv.

“Am un copil de 3 ani de crescut, care se află la părinţii mei, la Piteşti, şi el ştie că în fiecare vineri seară mă duc să-l văd. Stau cu el până duminică seara sau până luni dimineaţa, depinde de problemele de serviciu, şi de aceea consider că nu am unde să mă duc, din moment ce am de crescut acest copil”, a spus Cioacă.

El a precizat că, dacă va fi lăsat în libertate, va merge la serviciu în fiecare zi şi nu va face absolut nimic pentru a împiedica buna desfăşurare a procesului penal. “Apreciez tocmai faptul că am un loc de muncă. Reprezintă o garanţie pentru a putea fi cercetat în libertate”, a mai spus Cioacă.

Întrebat de judecător de ce nu locuieşte împreună cu copilul, poliţistul Cioacă a spus că nu are posibilităţi materiale pentru a angaja o bonă. El a explicat că, dacă în luna septembrie 2007 avea în cont suma de 70.000 de lei, acum nu mai are nimic, din cauza cheltuielilor cu instanţele de judecată.

În legătură cu acuzaţiile ce i se aduc referitor la difuzarea de informaţii din calculatorul soţiei sale, el a spus că nu a instigat pe nimeni, ci doar şi-a căutat soţia. El a afirmat că laptopul deţinut de Elodia Ghinescu în cabinetul de avocatură era adus acasă la fiecare sfârşit de săptămână pentru a se juca pe calculator.

În ceea ce-l priveşte pe poliţistul Marius Breazu, cel care se presupune că l-a ajutat să intre în căsuta de e-mail a Elodiei Ghinescu, Cristian Cioacă a arătat că acesta a venit la el şi l-a rugat să-l lase să intre pe internet pentru a vedea nişte fotografii, iar pe Marian Niţu nu l-a văzut niciodată şi a ajuns să-l cunoască prin intermediul postului OTV.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Poliţistul Cioacă lăsat în libertate
Stirea urmatoare: Filmele din box-office România »
px

Stiri Asemanatoare

» Cioacă revine la Braşov, unde va fi pus în libertate sub control judiciar
» Dosarele pentru încredinţarea fiului poliţistului Cioacă, finalizate
» Poliţistul Cioacă lăsat în libertate
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Politistul Cioaca divorteaza de Elodia si se pregateste de nunta
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox