Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Declaraţia şefului statului afectează imaginea justiţiei
Stire din Justitie publicata in 11 Feb 2008.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, a declarat luni, la Timişoara, că afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia un sfert dintre magistraţi ar fi colaborat cu fosta securitate, afectează imaginea justiţiei în mod deosebit şi substanţial, transmite corespondentul ROMPRES.
“Judecătorii Curţilor de Apel din Cluj şi Timişoara sunt extrem de preocupaţi de aceste afirmaţii, care sunt de natură să arunce un blam nemeritat asupra tuturor procurorilor şi judecătorilor din România. Noi nu credem că merităm acest lucru, vizavi de modul în care înţelegem noi să ne desfăşurăm activitatea. Noi am fost, poate, singura categorie socială care a făcut declaraţii pe propria răspundere, încă din 2004, cu privire la aspectele pe care urma să le verifice CNSAS”, a spus Lidia Bărbulescu.
Înaltul magistrat a precizat că CNSAS a verificat 3.512 judecători şi procurori, 118 cauze având semne de întrebare, dintre care pentru 25 de magistraţi ar fi existat probe că ar fi făcut poliţie politică.
Potrivit Lidiei Bărbulescu, aceste date se referă la 0,87 la sută dintre magistraţi şi nicidecum la cifra anunţată de şeful statului.
“La nivelul CSM avem comunicate trei decizii, din care una irevocabilă, în cazul unui procuror care ar fi făcut poliţie politică, dar acest magistrat nu are funcţie de conducere, iar legea nu se referă la astfel de categorii de angajaţi, deci respectivul procuror nu este vizat de lege”, a spus ea.
Preşedintele CSM a adăugat că celelalte două decizii îi vizează pe doi judecători, dar nu au fost încă finalizate, decizia aparţinând CNSAS. Ea spune că este posibil ca deciziile să fi fost atacate în instanţă.
Lidia Bărbulescu a mai precizat că a primit de la CNSAS un comunicat din care rezultă că magistraţii născuţi după anii ‘75 şi ‘76 nu vor mai fi supuşi verificărilor Colegiului, deoarece asupra lor nu planează dubii că ar fi putut colabora cu fosta securitate.
În altă ordine de idei, preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Lidia Barac, a solicitat CNSAS să grăbească verificarea dosarelor tuturor magistraţilor din aria de competenţă a instanţei supreme bănăţene, deoarece au fost verificaţi doar jumătate din judecătorii şi procurorii Curţii de Apel Timişoara.
Pentru toţi aceştia, CNSAS a dat verdict de necolaborare cu fosta securitate, a arătat Lidia Barac.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Asociaţie înfiinţată pentru recuperarea taxei auto
Stirea urmatoare: Aproape 1.000 de elevi la marşul non-violenţei »
px

Stiri Asemanatoare

» Magistraţii cred că sistemul judiciar românesc este bine organizat
» O parte dintre politicieni nu înţeleg separaţia puterilor în stat
» “În 86, Gică era plătit de Ministerul de Interne!”
» Securitatea pregătise un “plan de măsuri” complex împotriva lui Bela Karoly: “Trebuie compromis!”
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Starea sănătăţii lui Kim Jong-Il ar putea afecta securitatea Japoniei
» Bugetul MIRA, suplimentat cu 375.000 lei
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox