Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Magistraţii cred că sistemul judiciar românesc este bine organizat
Stire din Justitie publicata in 03 May 2008.

Sistemul judiciar românesc este în general bine organizat, în opinia a 68,7% dintre judecători şi a 58,5% dintre procurori, se arată într-un sondaj de opinie realizat de Institutul pentru Politici Publice, în rândul magistraţilor, ale cărui rezultate au fost date publicităţii miercuri.
Mai mult de o treime dintre magistraţi sunt însă de părere că sistemul românesc este încă slab sau foarte slab organizat.
Rugaţi să dea note de la 1 la 5 unor aspecte din sistemul judiciar românesc, magistraţii au apreciat în mod deosebit calitatea actului de justiţie, pregătirea managerială a conducerii instanţelor şi parchetelor, a procesului de formare profesională şi activităţii CSM şi administrării justiţiei. Note mai puţin bune au fost acordate pentru volumul de muncă depus de magistraţi pentru cadrul legislativ în vigoare, pentru bugetul alocat, cât şi pentru prestaţia personalului auxiliar.
Potrivit judecătoarei Lavinia Lefterache, coordonatorul proiectului realizat de IPP, în interiorul sistemului judiciar se observă o schimbare pozitivă a aprecierii magistraţilor faţă de aspectele cu care aceştia se confruntă zilnic.
“Problema este să avem o evaluare pozitivă şi din partea celor care evaluează din exterior acest sistem”, a comentat Lavinia Lefterache.
Potrivit sondajului, media de dosare soluţionate pe şedinţă în ultima lună a ajuns la 20,99 de dosare. Conform răspunsurilor furnizate, doar jumătate dintre judecătorii chestionaţi au avut în medie între 100 şi 150 de dosare repartizate.
De asemenea, sondajul relevă că în aproape 75% din instanţe funcţionează sistemul de repartizare a dosarelor în funcţie de gradul de complexitate al acestora. Realizatorii sondajelor au explicat că într-un complet de judecată pot să intre doar dosare a căror soluţionare să fie relativ uşoară, în vreme ce într-un alt complet pot apărea cazuri mult mai complicate.
Observaţia a fost făcută în contextul în care un sfert dintre judecători au declarat că la nivelul instanţelor în care lucrează nu există practica stabilirii unui grad maxim admis de complexitate pe şedinţă.
Sondajul a fost realizat în perioada martie-aprilie 2008, pe un eşantion de 937 de persoane, având o marjă de eroare tolerată de 2,94%.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « 6.000 de şoferi băuţi au rămas fără permise în patru luni
Stirea urmatoare: USR: România, singura ţară europeană fără politică pentru tineret »
px

Stiri Asemanatoare

» O parte dintre politicieni nu înţeleg separaţia puterilor în stat
» Declaraţia şefului statului afectează imaginea justiţiei
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia
» Procesul lui Vântu, repus pe rolul Tribunalului Bucureşti
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox