Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Dinescu spune că nu era în ţară când CNSAS i-ar fi dat decizie lui Ivănescu
Stire din Justitie publicata in 05 Feb 2008.

Poetul Mircea Dinescu, unul dintre membrii Colegiului CNSAS, a declarat, luni, pentru ROMPRES, că nu a votat în şedinţa în care scriitorul Cezar Ivănescu ar fi primit din partea CNSAS decizie de colaborare cu securitatea. “Eu nu am votat în şedinţa aceea, pentru că mă aflam în Franţa”, a spus Dinescu. Declaraţia demnitarului CNSAS vine ca reacţie a acuzaţiilor aduse de Cezar Ivănescu potrivit cărora Dinescu a “intoxicat” toată presa cu învinuiri la adresa sa, “fără o bază reală şi legală”, întrucât scriitorul nu a fost chemat la CNSAS ca să-şi vadă dosarul şi nu a primit un verdict de colaborare. Referitor la faptul că Cezar Ivănescu susţine că nu a primit înştiinţarea oficială de la CNSAS privitoare la decizia de colaborare, Mircea Dinescu a declarat că nu intră în atribuţiile sale să-i înştiinţeze oficial pe cei care primesc decizii CNSAS. “Nu sunt eu de vină că nu a primit el adresa oficială din partea CNSAS. Nu e treaba mea asta”, a spus Dinescu.

Mircea Dinescu a mai spus, de asemenea, că declaraţiile lui Ivănescu sunt o diversiune pe fondul acceptării de către Curtea Constituţională a excepţiilor de neconstituţionalitate ridicate de preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, la Legea 187/1999, privind deconspirarea securităţii. “El a intrat în diversiunea asta cu Voiculescu. El e director de editură şi riscă să-şi piardă postul, dacă a primit decizie de colaborare cu securitatea”, a mai spus Dinescu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lidia Bărbulescu, toate deciziile date anterior de Colegiul CNSAS vor fi lovite de nulitate, ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a Legii CNSAS dată, joi, de Curtea Constituţională. Conform unor surse din CNSAS, Cezar Ivănescu ar fi primit decizie de colaborare cu securitatea în şedinţa din 29 ianuarie a Colegiului CNSAS.

Scriitotul declara, la acea dată, pentru ROMPRES, că de 12 ani face cereri repetate la CNSAS să i se arate dosarul politic şi, de fiecare dată, a fost refuzat. “Acum vin şi spun că am făcut poliţie politică. Este ultima nemernicie care se putea întâmpla: fostul membru PCR Mircea Dinescu spune că Ivănescu a făcut poliţie politică, pe când eu eram cel
urmărit politic”, a declara Cezar Ivănescu.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Două persoane blocate în mina Handalul Ilbei, salvate
Stirea urmatoare: Şeful Statului Major General, la autoevaluarea stării flotei »
px

Stiri Asemanatoare

» Şedinţele CNSAS vor fi publice, dar fără să se pronunţe nume
» Constatările CNSAS nu vor fi publice până la hotărârea definitivă a instanţelor
» CNSAS: Un ofiţer şi doi colaboratori ai Securităţii, printre candidaţi
» BEC va oferi CNSAS date privind candidaţii minorităţilor
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate
» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Dosarul lui Mitică Dragomir, amânat până în septembrie
» Suporterii români cu interdicţie, înregistraţi şi în Elveţia

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox