Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Gigi Neţoiu a venit la DNA
Stire din Justitie publicata in 29 Jan 2008.

Fostul acţionar dinamovist Gigi Neţoiu a venit, marţi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul transferurilor de fotbalişti, fostul oficial de la Dinamo susţinându-şi nevinovăţia în faţa acuzaţiilor aduse de procurori. “Nu cred că sunt acuzaţii fondate, apoi există contracte la venirea jucătorilor, între părţi, care trebuie respectate. Transferurile care s-au făcut au fost cu aprobarea unui consiliu de administraţie, nu putea un conducător sau altul să semneze fără aprobarea consiliului, Dinamo atunci era ASFC (Asociaţia Sportivă Fotbal Club) non profit”, a declarat Neţoiu, referitor la acuzaţiile privind presupusul prejudiciu adus Clubului de Fotbal Dinamo.
Referindu-se la acuzaţia de evaziune fiscală, fostul acţionar dinamovist a susţinut că, prin transferurile de jucători intermediate de anumiţi impresari, bugetul de stat ar fi avut de câştigat. “Dacă vinde Clubul un jucător pe 100.000 de euro altei societăţi care se ocupă cu aşa ceva şi aceasta îl vinde cu 500.000 de euro, statul câştigă, decât să iei impozit pe 100.000 de euro, mai bine iei pe 500.000 de euro. Jucătorii au clauze de eliberare, au impresari care stabilesc clauzele şi e greu de ţinut un jucător dacă o societate îi oferă mai mult”, a spus Neţoiu.

Referitor la acuzaţia de spălare de bani, el a declarat: “nu ştiu nimic despre aşa ceva, eu ştiu despre fotbal”.

La intrarea în sediul DNA, Neţoiu s-a arătat puţin ironic faţă de citarea sa la audieri: “am venit pentru că aşa ne-au chemat pe rând, ştiţi cum era înainte – lotul Bobu, Postelnicu. Eu sunt în lotul fotbal”.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală, pe 10 ianuarie, pentru săvârşirea de infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani a mai multor oameni din fotbal, care, împreună sau în parte, prin tranzacţii ilegale şi folosire de interpuşi, au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activităţi de impresariat.

Potrivit DNA, este vorba despre preşedinţii cluburilor Rapid şi Gloria Bistriţa, Gheorghe Copos şi, respectiv, Jean Pădureanu, preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristian Borcea, foştii preşedinţi ai cluburilor Dinamo şi Oţelul Galaţi Mircea Stoenescu şi Mihai Stoica, fostul acţionar la Dinamo Gigi Neţoiu, impresarii Ioan şi Victor Becali şi Gheorghe Popescu, precum şi avocatul Sică Puşcoci.

Din probele administrate până în prezent, respectiv răspunsurile primite în cadrul a 17 comisii rogatorii efectuate în mai multe state din Europa şi Asia – între care China, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Italia -, precum şi din analizele efectuate de Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi

Combaterea Spălării Banilor şi Garda Financiară, a rezultat că în perioada 1999-2005 cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate în conturile unor firme off-shore din Insulele Virgine şi Olanda, iar, ulterior, unii dintre învinuiţi şi-au însuşit în interes personal sumele externalizate, au precizat, la acel moment, procurorii DNA.

Conform DNA, banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi rezultate din transferul în străinătate a 12 fotbalişti: Cosmin Contra, Paul Codrea, Florin Cernat, Bogdan Mara, Lucian Sănmărtean, Florin Bratu, Dan Alexa, Adrian Mihalcea, Nicolae Mitea, Cristian Dulca, Ionel Ganea, Iulian Arhire.

Procurorii anticorupţie spun că cei opt au provocat, în dauna celor patru cluburi, un prejudiciu de peste 10 milioane de euro, reprezentând diferenţa dintre sumele real încasate prin transferurile de fotbalişti şi sumele efectiv înregistrate în contabilitatea cluburilor. De asemenea, prin neînregistrarea în contabilitatea celor patru cluburi a veniturilor rezultate din transferuri şi implicit prin diminuarea veniturilor impozabile, bugetul de stat a fost prejudiciat cu o sumă de peste 1,7 milioane de euro, susţin procurorii.

“Totodată, raportat la valorile reale ale sumelor de transfer, nu s-a perceput de către Federaţia Română de Fotbal procentajul aferent fiecărui transfer, în conformitate cu reglementările interne, prejudiciul în dauna Federaţiei totalizând aproximativ 600.000 euro”, au arătat procurorii DNA, adăugând că în perioada 14-17 ianuarie toţi învinuiţii au luat la cunoştinţă infracţiunile pentru care sunt cercetaţi. Săptămâna trecută, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica şi Mircea Stoenescu, implicaţi şi ei în acest dosar, au venit la DNA pentru a lua la cunoştinţă învinuirile aduse de procurorii anticorupţie. De asemenea, Ioan Becali s-a prezentat, luni, la DNA, deoarece este acuzat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul privind transferurile din fotbalul românesc.

Sursa: ROMPRES

px
px

Etichete: , , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « Braconaj la capre rosii
Stirea urmatoare: Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu, amânat cu o lună »
px

Stiri Asemanatoare

» Opt persoane trimise în judecată de DNA pentru corupţie
» Director zonal al PETROM, trimis în judecată pentru mită
» Nicolae Badea, audiat la DNA în problema transferurilor de la Dinamo
» Dan Matei Agathon, audiat la DNA în dosarul transferurilor de fotbalişti
» George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
» Alţi fotbalişti audiaţi de DNA în scandalul de la Cluj
» Teia Sponte şi Gigel Coman reţinuţi la Cluj!
» Becali: “A fost o înscenare facută de DNA”
» DNA a interceptat banii lui Gigi pentru “U” Cluj
» Preşedintele BNS, Dumitru Costin, audiat de procurorii DNA

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox