Stirile tale zilnice

Stiri

Cultura Economie Educatie Externe Social Turism Sanatate Sport Auto Politica Showbiz Justitie Contactati-ne

Ministerul Justiţiei îngrijorat de presiunile mediatice asupra magistraţilor
Stire din Justitie publicata in 10 May 2008.

Ministerul Justiţiei (MJ) îşi exprimă preocuparea faţă de tendinţele de escaladare a polemicilor publice legate de desfăşurarea unor proceduri judiciare în curs şi de presiunile mediatice la care magistraţii pot fi supuşi în acest context, se arată într-un comunicat remis, vineri, ROMPRES.
“Prevenirea, combaterea şi eradicarea corupţiei în societatea noastră reprezintă o prioritate a Ministerului Justiţiei, fiind un obiectiv al strategiei de reformă a justiţiei şi o condiţionalitate în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare desfăşurat împreună cu Uniunea Europeană. Activitatea magistraţilor este esenţială pentru atingerea acestui deziderat de interes naţional “, susţine MJ .
În comunicat se menţionează că MJ militează pentru desfăşurarea actului de justiţie în afara oricăror presiuni şi susţine eforturile făcute de magistraţii profesionişti pentru buna desfăşurare a anchetelor şi judecarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor.
“Considerăm că principiul prezumţiei de nevinovăţie, al dreptului la apărare şi la desfăşurarea unui proces echitabil trebuie să stea la baza oricărui act procedural. În acelaşi timp, pe baza garanţiilor constituţionale privind independenţa justiţiei, dezavuăm orice presiune asupra magistraţilor în exercitarea funcţiilor acestora “, subliniază MJ.
De asemenea, Ministerul Justiţiei subliniază fatul că magistratul este supus legii şi este dator să-şi exercite atribuţiile potrivit conştiinţei sale profesionale şi convingerii sale intime privind speţele pe care le instrumentează.
“Susţinem şi solicităm magistraţilor să ignore şi să reziste oricăror forme de presiune în exercitarea atribuţiilor ce le revin. Plecând de la principiul separaţiei autorităţilor în stat, dezavuăm orice forme de ingerinţe reciproce dintre acestea, altele decât cele prevăzute de Constituţie şi de lege “, se spune în comunicat.
MJ mai precizează că apreciază eforturile tuturor instituţiilor sistemului judiciar în implementarea reformelor în justiţie.
Totodată, MJ face apel la reprezentanţii clasei politice să nu mai implice justiţia în confruntările politice.
“Solicităm păstrarea echidistanţei faţă de factorul politic, neimplicarea în confruntările politice. Totodată, invităm întreaga clasă politică la moderaţie şi reţinere în aprecierile la adresa magistraţilor, ca o garanţie a bunei administrări a justiţiei. MJ îşi reafirmă disponibilitatea pentru dialogul inter-instituţional principial şi consideră că semnalarea problemelor reale din justiţie, precum şi criticile constructive în legătură cu acestea, trebuie instrumentate în limita respectului pentru independenţa justiţiei “, menţionează comunicatul MJ.

Sursa:ROMPRES

px
px

Etichete: , ,

Daca doresti, poti lasa un raspuns ( trackback)
px
Stirea precedenta: « George Becali, urmărit penal de DNA pentru dare de mită
Stirea urmatoare: Acordul prezumat privind donarea de organe, în dezbatere la Senat »
px

Stiri Asemanatoare

» Lidia Bărbulescu: Justiţia este supusă presiunilor, dar nu de natură politică
» Stolojan: La Justiţie va fi un ministru neimplicat politic
» Posturile locale de radio şi TV cer candidaţilor între 3 lei şi 5.000 de euro
» În cursa pentru Emmy
» CNA îi cere preşedintelui Băsescu să nu promulge modificarea la Legea audiovizualului
» BBC World Service închide redacţia în limba română
» TVR 1 şi OTV, amendate de CNA din cauza greşelilor de limba română
» Posturi tv şi radio locale sancţionate pentru încălcarea legislaţiei electorale
» Propunere de arestare preventivă pentru angajaţii Biroul de Permise Auto Piteşti
» Instanţa supremă a admis recursul privind Legea 10 privind casele naţionalizate

Spune-ti parerea


Stiri

Va recomandam

© 2024 Stiri | Entries (RSS) and Comments (RSS)

itbox, Jocuri, Fun, Testeaza Viteza, Antivirus, Taxi, Subtitrari, Sonerii Polifonice, Vremea, Anunturi, Promovare Web, Revista Presei, Sport, Radio, Ziare, Forum, IRC, Chat, Horoscop, Director Web, Contact, Program TV, Muzica, Download, Stiri, Optimizare site, Anunturi, professional security, Targu Jiu Online

itbox